Most szól:
Vezeti:
×
2020.10.23 Péntek . 10:09

Hallgasd velünk – Heti zenei friss (2020.10.23.)

A Faithless visszatér -de Maxi Jazz nélkül! Új anyagot adott ki a Gorillaz és itt vannak a régi legenda legújabb dalai: Bruce Springsteen új albuma! Sok izgalmas lemezt hozott ez a péntek! Friss ajánlatunkban szerepel még jamaicai-amerikai dance-trió és virtuális zenekar is.... Halgassátok a legérdekesebbeket velünk!!!

Faithless – All Blessed (Nate Tunes / PIAS)

10 éve már, hogy megjelent a Faithless eddigi utolsó, The Dance című nagylemeze, és most, egy évtizednyi várakozást követően végre itt a folytatás. Érdekes módon az All Blessed az első albumuk, amin nem szerepel a csapat jellegzetes orgánumú rappere, Maxi Jazz, noha hivatalosan még a Faithless tagjának tekinthető. Több dalban is egy fiatal spoken word művész, Suli Breaks helyettesíti őt, a vendégénekesek között pedig megtalálhatjuk Damien Juradót is.

Gorillaz – Song Machine, Season One: Strange Timez (Parlophone / Warner)

Damon Albarn virtuális zenekara mindig is híres volt arról, hogy rengeteg featuringet alkalmaz az albumain, és a legújabb lemez sem töri meg ezt a hagyományt, sőt. Ilyen szédületes vendégnévsor talán még náluk sem volt eddig: Robert Smith, Beck, ScHoolboy Q, St. Vincent, Elton John, 6lack, Peter Hook és a Slaves is itt van velük, és ezek tényleg csak a legnagyobb nevek. A hírek szerint jövőre a folytatást is megkapjuk majd, Song Machine, Season Two címmel.

Major Lazer – Music Is The Weapon (Mad Decent)

A neves amerikai DJ/dalszerző/producer Diplo csapata, a Major Lazer is ma jelenteti meg új albumát. A Gorillazhoz hasonlóan ők is szívesen dolgoznak külsősökkel – a Music Is The Weapon című, negyedik nagylemezükön olyan nevek bukkannak fel, mint Nicki Minaj, Alessia Cara, French Montana, Khalid vagy a Mumford & Sons frontembere, Marcus Mumford. Egyes híresztelések szerint ez az utolsó Major Lazer album, és ha ez igaz, akkor a búcsú kifejezetten méltóra sikeredett.

Nothing But Thieves – Moral Panic (Sony)

Mindkét eddigi szigetes látogatása emlékezetesen alakult a Nothing But Thieves számára. 2017-ben a zenekar közvetlenül a színpadra lépés előtt mondta le a koncertjét, Conor Mason frontember ugyanis háztartási balesetet szenvedett a backstage-ben, és mentő vitte el a helyszínről. Tavalyelőtt pedig rögtön azután zúdult le az emlékezetes vihar, amikor a NBT megkezdte koncertjét. Az angol indie csapat azóta elkészült harmadik lemezével, melyen 11 remekbe szabott dal hallható, köztük az Is Everybody Going Crazy című karanténhimnusz.

Bruce Springsteen – Letter To You (Columbia / Sony)

Az elmúlt közel fél évszázad egyik legjelentősebb énekes-dalszerzője Bruce Springsteen, bő egy éve jelentette meg Western Stars című személyes, visszafogott albumát, és már akkor megígérte, hogy az E Street Banddel közös következő lemezére sem kell sokat várni. És most itt is van: a Letter To You pár nap alatt, élőben került rögzítésre, szövegeit pedig a halandóság és a korosodás határozza meg. A „Főnök” már annyi mindent letett az asztalra, hogy semmit sem kell bizonyítania, viszont ezzel a lemezzel ismételten igazolja, hogy még mindig ő az egyik legnagyobb singer-songwriter.