Most szól:
Vezeti:
×
2020.10.25 Vasárnap . 13:26

Europe in Concert: Hecht

Német nyelvtanulók figyelem! Igazi svájcinémet rap és rock ma este az Europe In Concert sorozatban! Akarod tudni mire buliznak a svájciak? Hecht - Europe in Concert, vasárnap este 23:45, M2 Petőfi Tv!

A svájci német különleges német - a Standarddeutsch-ot tanuló fülnek kicsit idegenül hangzik elsőre.És ezt tudják a svájciak is: a Hecht pl. úgy segít, hogy feliratozza svájcinémet rapet tartalmazó dalát - svájci németül.

A Hecht igazán népszerű Svájcban, de az ország határain kívül talán csak Németországban cseng ismerősen a banda neve - amely egyébként azt jelenti: csuka.

A Hecht pedig már 9 éves. 2011-ben alakult, és 2012-ben a  debütalbumukkal - Wer zerscht s’Meer gsehd - azonnal enyerték a Swiss Music Awards Best Talent National kategóriájának díját. A zenekar sajátos humorára azonnal vevő volt Svájc - és vevő a mai napig.

A 2015-ben megjelent 2. lemezre - Adam+Eva- már sokan voltak kíváncsiak: már megjelenésekor azonnal az eladási lista 5.helyére ugrott fel.

 A harmadik album 2018-ban az Oh Boy címet kapta. De senkit ne tévesszen meg az angol cím: a Hecht ragaszkodik a svájcinémet dalszövegekhez a mai napig.

Az Europe In Concert sorozat ma esti darabjával tehát betekintést nyerhetünk a svájci hegyek közt manapság menőnek számító rock világába, és edzhetjük a némettudásunkat  - vagy legalább megpróbálhatjuk követni a svájci dialektust - míg a ritmus magával nem ragad....

Europe In Concert: Hecht. Vasárnap 23:45, M2 Petőfi Tv!