Most szól:
Vezeti:
×
2020.11.22 Vasárnap . 12:07

Europe in Concert: Michael Kiwanuka

A Mercury-díj 2020-as nyertese, Michael Kiwanuka az Europe In Concert sorozatban! M2 Petőfi Tv, vasárnap 23:45.

Akit a 60-as években hibernáltak - és a millenium után kiolvasztották! Michael Kiwanuka, az ugandai családból származó brit soul-előadó klipjeiben és hangjával is a soul virágkorát, a hatvanas éveket idézi.

Annak ellenére lett világhírű, hogy karrierje kezdetén még a nevét sem tudták megjegyezni, hívták Michael Kiwa-nin-nin-nooko, Michael Keena-wooka, Michael Kawaski neveken is színpadra, és sokan javasolták, hogy változtasson neven valami könnyebben megjegyezhető, marketing-szempotból hasznosabbra - Kiwauka kitartott.

- Egyszer az öltözőm ajtaján elképesztő sok n-nel találtam valamit, aminek a nevemnek kellett volna lennie - meséli egy BBC interjúban - az volt kiírva, hogy  Kiwanininininanuku!

Mindebből egyenesen következett az énekes számára, hogy nemhogy nem változtat nevet, hanem a fura hangzást elfogadottá, ismerttté, sőt: népeszerűvé teszi világszerte. Így lett a 3., a Mercury-díjat neki meghozó albuma címe is a neve:Kiwanuka.

Kiwanuka korábban kétszer lemondta szigetes koncertjét mandulagyulladás és turné utáni kimerültség miatt - de tavaly itt volt a Szigeten! Zenei szerkesztőnk, Nagy István Steve akkor exkluzív interjút is készített vele!

Az Europe In Concert sorozatban most megnézheted, mitől lett világhírű és mivel érdemelt Mercuryt Michael Kiwanuka! 

 Europe In Concert: Michael Kiwanuka. M2 Petőfi Tv, vasárnap 23:45.