Most szól:
Vezeti:
×
2020.11.27 Péntek . 19:01

Hallgasd velünk – Heti zenei friss (2020.11.27.)

Az eheti friss megjelenések között megtalálható a Green Day frontember Billie Joe Armstrong, a metalcore-ban utazó Hatebreed, a monumentális dupla albummal jelentkező The Smashing Pumpkins, a már veteránnak tekinthető fiú-/lánycsapat, a Steps, valamint a rockos lemezzel jelentkező Miley Cyrus.

Billie Joe Armstrong – No Fun Mondays (Reprise / Warner)

A Green Day kisebb pihenőt tart most, de Billie Joe Armstrong addig sem tétlenkedik: íme, itt van az első szólólemeze. Melyre nem saját szerzeményeket pakolt, hanem feldolgozásokat, és igencsak eltérő műfajokból. Többek között olyan előadók dalai hangzanak el, mint John Lennon (Gimme Some Truth), Kim Wilde (Kids In America), Billy Bragg (A New England), és fontos kiemelni a Manic Monday című számot, amit Prince írt, de a Bangles vitt sikerre (Armstrong feldolgozásában közre is működik az együttes énekesnője, Susanna Hoffs).

Miley Cyrus – Plastic Hearts (RCA / Sony)

Hihetetlen, hogy Miley Cyrus még mindig csak 28 éves, de nyilván az tudja megtéveszteni az embert, hogy az énekesnő lényegében már gyerekkora óta rivaldafényben van. Legutóbb 2017-ben adott ki albumot (Younger Now), a folytatás pedig a Plastic Hearts címre hallgat. Miley soha sem rejtegette a rockosabb énjét, és most is gitárosabb dalokat kapunk tőle. A közreműködők listája valóságos sztárparádé: vendégeskedik Dua Lipa, Billy Idol, Joan Jett, az egyik bónuszdalban pedig a Fleetwood Mac-ből ismert Stevie Nicks.

Hatebreed – Weight Of The False Self (Nuclear Blast)

Úgy tűnik, a metalcore elpusztíthatatlan, és erre jó példa a Hatebreed zenekar, amely töretlen színvonalon és sikerrel gyártja a lemezeket. A connecticuti ötös negyedszázada zúdítja ránk dalait, melyekre olyan előadók hatottak, mint az Agnostic Front, az Obituary, a Sepultura vagy a Slayer. A Weight Of The False Self a Hatebreed nyolcadik albuma, és hiába a kemény, súlyos hangzás, a dalok továbbra is pozitív üzeneteket hordoznak.

The Smashing Pumpkins – Cyr (Sumerian / Warner)

Billy Corgan, a Smashing Pumpkins autokrata frontembere nemrég bejelentette az együttes legendás Mellon Collie And The Infinite Sadness című 1995-ös albumának folyatását, és amíg az az album elkészül, addig is itt a Cyr, ami szintén eléggé monumentális vállalkozás: 20 számot tartalmaz és 72 perc hosszú. Akárcsak az előző lemez, úgy a Cyr is a Shiny And Oh So Bright című dalciklus része. A Smashing Pumpkins a megjelenés előtt 10 felvételt már megjelentetett kislemez formájában.

Steps – What The Future Holds (BMG)

Vannak a lánycsapatok, meg vannak a fiúcsapatok, és viszonylag ritka, hogy mindkét nem képviseltesse magát egy éneklő-táncoló popcsapatban. A Steps egy üdítő kivétel, és két leállás után is töretlen a londoni ötösfogat népszerűsége. Hatodik lemezük, a What The Future Holds eredetileg tavasszal jelent volna meg, de a világjárvány miatt csak most tud eljutni a rajongókhoz. A címadó dal Sia és Greg Kurstin közös szerzeménye, ami pedig az albumot illeti, a jövő még biztosan sok sikert tartogat a Steps számára.