Most szól:
Vezeti:
×
2020.12.05 Szombat . 07:52

FiLMIO - magyar filmek online!

Magyar filmek online! Már elérhető a FILMIO a Nemzeti Filmintézet streamig-szolgáltatása! Madarász Isti filmrendezővel szemezgetünk a magyar filmkincsek közt - és persze azt is megkérdezzük, hogy áll legújabb filmjével, az Átjáróházzal! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05.

A Nemzeti Filmintézet jóvlotából már online is nézhető a magyar filmarchív-kincs! A Filmio néven működő portálon folyamatosan egyre több és több felújított magyar archív film lesz elérhető és nézhető. december elején pedig a kéthetes portál több, mint 100 évvel ezelőtti "névrokonára" is rátaláltak az Archívum kutatói!

A közelmúlt legendás filmjei - mint pl a Moszkva tér - mellett itt olyan legendás filmeket is megtalálsz, mint a Tizedes meg a  többiek, a Hyppolit a lakáj vagy a Mici néni két élete. És archív ritkaságok közt is válogathatsz: a Casablanca Oscar-díjas rendezője, Michael Curtiz - azaz Kertész Mihály 1914-es némafilmje, a Tolonc is megtalálható a filmtárban.

De más Oscar-díjasok is...

Te mit néznél meg leszívesebben? Az Én Vagyok Itt!-ben ma Madarász  Isti filmrendezővel (Loop, A fekete múmia átka, ) szemezgetünk a Filmio-n - és persze megkérdezzük arról is, hol tart legújabb filmje, a karantén alatt leállásra kényszerült, de nyáron végül leforgatott Átjáróház c. új filmje utómunkáival!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05.

További témáink még:

Nyomodban – Palya Beával készített közös dalt a Zaporozsec, aminek videóklipjéből nálunk láthattok először egy exkluzív részletet! Fradika, a távlovagló egyetemista lány - A különleges nevű Szabó Alexandra Fradika és családja nagy Fradi-drukker, az édesapja sokat küzdött, hogy így nevezhessék a lányát. Otthon, a lovardájukban látogatjuk meg őket. A templom, a focipálya és szinte minden lakóház ehető - Idén is kisütötték mézeskalácsból Geresdlakot! Három és fél kilométernyi fényfüzéren közel 40 ezer LED világít - Mi is megyünk egy kört az adventi fényvillamossal! Egy szál gitárral, a nappali szőnyegén írta meg új dalát Buzás Bence - A “Nélküled”-hez klip is készült, amit természetesen mi is megnézünk!