Most szól:
Vezeti:
×
2020.12.22 Kedd . 10:07

Amíg a vérem hajt - dokumentumfilm Gereben Líviáról

Az Amíg a vérem hajt a leukémiát legyőző huszonéves kosaraslány, Gereben Lívia igaz története. Az M4 Sport vetíti szenteste. Ma este pedig nálunk megtudhatjátok mindazt, ami a filmkészítés során az alkotók elé tárult. A dokumentumfilm - és a készítők: Tihany Viktor és Kulcsár András az Én Vagyok Itt!-ben! Én Vagyok Itt, M2 Petőfi Tv, 21:05.

Különleges dokumentumfilmmel készül az M4 Sport december 24-én Gereben Líviáról, a magyar női kosárlabda-válogatott leukémiát legyőző játékosáról. Az elmúlt évek egyik legtehetségesebb magyar női kosárlabdázójának küzdelmét végigkísérte a közszolgálati sportcsatorna stábja. Az 52 perces filmben a sportoló mellett a családtagok, a csapattársak és a barátok szemszögéből láthatják a nézők Lívia történetét.

A sokkoló hírrel való szembesülésétől a teljes kétségbeesés és a terápiák után a film második felében Lívia határtalan optimizmusa, küzdeni tudása és a családja összetartó ereje és ennek köszönhető felépülése kerül a középpontba. A betegség diagnosztizálása után egy évvel már csatlakozhatott a válogatott edzőtáborához, 2020 őszén pedig újra pályára léphetett a bajnokságban.

A film célja, hogy a történet példát mutasson és motivációt adjon azoknak, akik hasonlóan nehéz helyzetbe kerültek: bármilyen embert próbáló élethelyzetben is legyünk, mindig van remény és kiút. Az alkotás másik fontos üzenete, hogy a család összetartó ereje valóban csodákra képes. A sport szeretete, a pályán elsajátított attitűd –soha nem szabad feladni – pedig végig jelen van a kosárlabdázó életében.

Az Amíg a vérem hajt!Gereben Lívia története december 24-én 20:00 órától lesz látható az M4 Sporton - ma este pedig a film készítéséről mesél az Én Vagyok Itt!-ben Tihany Viktor és Kulcsár Andor !

Én Vagyok Itt, M2 Petőfi Tv, 21:05.

További témáink még: SANTA BABY - rendhagyó Akusztik lesz látható a Petőfi Tv-n szenteste. Karácsonyi koncerttel készül Szűcs Gabi.  Böjte Csaba karácsonyi gondolatai - kapcsoljuk a ferences-rendi szerzetest! Iván Szandra adventje - online koncertek  és élő produkciók Szandrától az Én vagyok Itt!-ben! Karácsonyi Menü – van élet a rácpontyon túl is! Réti Nóri és Pataky Szabi gasztrotippjei.