Most szól:
Vezeti:
×
2021.01.10 Vasárnap . 11:34

Europe in Concert: Jazzrausch Bigband

Jazz és elektronikus zene fúziója - egy bigband előadásában? Igen, lehetséges! És még jól is szól! Nem tudod elképzelni? Nézd meg a Jazzrausch Bigband album-bemutató nagykoncertjét az Europe in Concert sorozatban! M2 Petőfi Tv, vasárnap este 23:45.

Évi átlag 120 koncerttel Európában, Amerikában Ázsiában és Afrikában a Jazzrausch Bigband az egyik legelfoglaltabb zenekar a világon.  Impulzív színpadi jelenlétükkel és meglepő hangzásvilágukkal a jazz és a techno rajongóit is meghódítják már 6 éve mindenütt!

A zenekar motorja két müncheni zenész: a trombitás és manager  Roman Sladek és a gitáros-zeneszerző Leonhard Kuhn. A zenekar indulása a híres müncheni elektro-klubhoz, a "Harry Klein"- hez kötődik. 2014-es megalakulását követően a zenekar hamar rátalált a klubra, amelynek rezidens zenészei lettek 2015-ben - mivel azonnal meghódították az elektronikus-zene rajongókat. Bigband egy techno-klubban? Annyira furcsa, hogy már érdekes - és aki hallotta őket, azok szerint annyira jó, hogy kihagyhatatlan!

A Jazzrausch Bigband híre Németország-, majd világszerte hamar elterjedt - és a színpadok egyre nagyobbakká nőttek. Felléptek a klasszikus zene templomaiban éppúgy, mint a legismertebb techno klubokban Játszottak már a Lincoln Centerben New Yorkban, a JZ Fesztiválon Shanghaiban, a Safaricom International Jazz Fesztiválon Nairobiban - és még számtalan helyen az egész világon - mindenütt zajos sikerrel! Eddig négy stúdióalbumot készítettek: A Dancing Wittgenstein, a Still! Still! Still! és a Prague Calling után a legutóbbi, a Beethoven's Breakdown 2019-ben jelent meg.

Az Europe In Concert sorozatban ma este a Bonni Jazzfesztiválon 2019-ben adott fergeteges albumbemutató nagykoncertjüket nézhetitek meg! Europe In Concert: Jazzrausch Bigband. Ma este 23:45, M2 Petőfi Tv! ,