Most szól:
Vezeti:
×
2021.01.14 Csütörtök . 12:55

Karanténlemez -Bérczesi Robi az Én Vagyok Itt!-ben!

A hatvanas évek hangulatát idézi meg Bérczesi Robi a Karanténlemezzel. Mondhatjuk, hogy valójában a lelke mélyén hippi? És vajon miért épp azEgy barát mellett c. számhoz készített klipet? És milyen lesz az új lemez Müller Péter Sziámival? Bérczesi Robi az Én Vagyok Itt!-ben! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05.

A Karanténlemez igazi hatvanasévek-hangulatot áraszt. És itt van a minimál-klip is, az  Egy barát mellett c. számhoz.

Vajon hol rejtegette eddig a lelke mélyén lakozó hippit Robi? És miért épp a karantén hozta ki belőle a hatvanasévek-hangulatot? Vagy nem csak azt? Már tegnap óta készül, hogy erről meséljen nektek!

Az Egy barát mellett c. dalról és klipről így ír:

"Ez a dal a barátságról, illetve magukról a barátokról, a barátoknak és a barátokhoz szól, és valami olyasmit szerettem volna kifejezni a videóklipjében, hogy az ember hiába érzi magát egyedül, vagy hiába van akár ténylegesen is egyedül, amikor szüksége van a barátaira, és szólítja, megidézi, előhívja, vagy netán megénekli őket, akkor ezek a barátok előbb-utóbb elkezdenek fel-felvillani az életében, egészen addig, amíg végül teljes valójukban is megjelennek az ember körül. Ebben a videóban nem szerepelnek színészek. Akiket ezen a filmen láttok, ők mindannyian a BARÁTAIM. Azt kívánom nektek, hogy benneteket is ilyen csodálatos barátok vegyenek körül az életetekben, mint engem! Köszönöm, Istenem! Ja, és persze jó szórakozást! :)"

A klipben vendégvokálozik Müller Péter Sziámi. De nem csak ennyiben merül ki a közös munka és gondolkodás: közös albumon dolgoznak épp...

A karantén - sőt, gazából az elmúlt másfél év - fordulópont volt, és nagy változásokat hozott Robi életében. Ahogy ő írja:

"Így utólag – vagy inkább ufólag – visszagondolva az a véleményem, hogy ezeket a dalokat valószínűleg a Konferencián részt vevő Földönkívüli barátaimtól kaptam ajándékba, mintegy ellenszolgáltatásként azért, amiért – én, mint egy földelődött emberi lény - otthont biztosítottam számukra ennek a rendkívül fontos gyűlésnek a megrendezéséhez, de ez csupán megérzés, habár szerintem szinte biztos, hogy jóféle.

Miután a számok elkészültek – pontosabban fogalmazva előbújtak a semmiből –, én fogtam, és egy szál gitárral rögzítettem őket az otthoni kis házi stúdiómban, majd ezután rövid úton meghangszereltem, tehát felöltöztettem, a megfelelő zenei köntösbe bújtattam mindegyiküket, csak hogy biztosan meg ne fázzanak a drágáim, hogyha majd kikerülnek a nagyvilágba.
Viszont azt már csak valamivel később vettem észre, hogy időközben én magam is megváltoztam, méghozzá nagyon.
Gyakorlatilag egy másik, egy új emberré váltam – lettem - ennek a valóban csodálatos Belső Utazásnak az ideje alatt, amelynek során sikerült ténylegesen sokkal jobban megismernem egyrészt önmagamat, másrészt valamennyire a személyiségem különböző dimenziókban létező számos más aspektusát, kifejeződését is, illetve a fejemben szóló hangok eredetével és mibenlétével is jócskán tisztába jöttem.
És most itt vagyok, emberek, egy új kor küszöbén, és igyekszem nem pofára esni rajta."
Hosszabban elolvashatod itt:

Részletek pedig ma este Bérczesi Robitól az Én Vagyok Itt!-ben!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05.

További témáink még:

  • Születésnap – Ma ünnepli 75. születésnapját Nagy Feró, akit reggel a Petőfi Rádió stábja is köszöntött. Fia pedig egy különleges lemezzel lepte meg!
  • Szinte bármilyen minta lehet a csempén – Kovács Vilmos tervezett már cserépkályhát az argentin nagykövetség rezidenciájára is
  • Profin beszél és énekel magyarul egy amerikai srác – Lincoln Andrásnak vannak magyar felmenői, de csak felnőttként tanulta meg a nyelvet. Most az interneten mutatja meg, mit tud!
  • Dús és selymes bundás kedvencek – Az országban mindössze két tenyésztő foglalkozik norvég erdei macskákkal. Bemutatjuk a fajta jellemzőit