Most szól:
Vezeti:
×
2021.01.17 Vasárnap . 12:45

Europe in Concert: Krokus

Klasszikus rockzene Svájcból! Europe In Concert: Krokus. M2 Petőfi Tv, vasárnap 23.45!

A fáradhatatlan svájci rocknagypapák, akik hamarosan új lemezük megjelenését ünneplik! A lemez  már a  21. a sorban - és a 3. koncertlemez a zenekar 46 éves pályafutása során!

A Krokust 1975-ben progresszív zenekarként alapította a basszusgitáros Chris von Rohr és a gitáros Tommy Kiefer.  Három albumot készítettek, mikor elmentek együtt egy AC/DC koncertre 78-ban,  és rájöttek, hogy szeretnék beépíteni az új rockos hangzást saját zenéjükbe is. A hallottak hatására stílust váltottak. És ehhez megtalálták a hangot is: a Krokus mostani énekese, Marc Storace 1980-ban csatlakozott hozzájuk, a negyedik album, a Metal Rendez-vous megjelenésekor.

A hardrock-metálzenekar ezzel a lemezzel vált világszerte ismertté. 1981-es lemezük, a  Hardware két olyan slágert is tartalmaz, amelyet a banda a mai napig a setlistjén tart: a Rook City-t és az Easy Rockert.

Az USA legjobb koncerttermeit is végigturnézták 1982-ben - és meghódították az ottani rockerek szívét is.

Az egyértelmű amerikai elismerést 1983 hozta el a Krokusnak: platinalemez lett a Headhunter c. albumuk az USA-ban.

Pályafutásuk során a kritkusok folyamatosan említik velük kapcsolatban az AC/DC befolyást, de ezt a Krokus nem bánja, sőt: nyíltan vállalja. Bár a nyolcvanas évek közepén glam-rock irányba mozdultak el átmenetileg, hamar visszatértek a gyökerekhez, és összesen 18  stúdióalbumuk közt tallózgatva leginkább a klasszikus rock hangzás a meghatározó.

A zenekar fáradhatatlan. Legutóbb az Adios Amigos c. anyaggal turnézták körbe a világot. Ennek baseli állomása volt a Europe in Concert sorozatban ma este megnézhető nagykoncert is. Bulizz te is a világ legismertebb svájci rockereivel!

Europe in Concert: Krokus. M2 Petőfi Tv, vasárnap 23:45.