Most szól:
Vezeti:
×
2021.01.18 Hétfő . 10:34

Lesz, ami lesz - Carson Coma

Online lemezbemutató koncert után - a Petőfi Zenei Díj gálájára készülve! Mozgalmasan indul az év a Carson Coma számára. Hamarosan fellépnek a Petőfi Zenei Díj díjátadó gáláján, amelyet a Duna Tv-n nézhettek majd meg január 23-án 19.35-től. És pár napja tartottak online lemezbemutató koncertet! Nézz bele te is az Én Vagyok Itt!-tel! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05

Ősszel a Carson Coma az utolsó zenekarok egyike volt, akik még közönség előtt, persze korlátozott számban, de játszhattak. Akkor az A38 hajón mutatták be legújabb lemezüket, melynek címe: Lesz, ami lesz.

A lemezt tulajdonképpen a vírushelyzet hozta kényszerleállásnak "köszönhetik". Születéséről így írnak Fb-oldalukon:

" Elég sokáig – majdnem fél évig – egyáltalán nem léptünk színpadra, viszont ez a bő öt hónap megadta nekünk az új album megírásának a lehetőségét, aminek bizonyos dalait már a nyári koncertjeinken is előszeretettel játszottuk; kicsit úgy éreztük, hogy az élet kezd visszaállni a megszokott kerékvágásba. Aztán eljött az október, megjelent a várva várt második nagylemezünk, izgatottan vettük magunkhoz az első bakeliteket, vidáman figyeltük a nagy érdeklődést, aminek következtében az első nyomás összes példányát egy hét alatt megvásároltátok."

A bejegyzésben ígéretet is tesznek 2021-re:
"Van néhány dolog, amit biztosan ígérhetünk 2021-re:

- digitális (interaktív) lemezbemutató január 15-én:

- a podcastünk új évada újragondolt koncepcióval
- újra elérhető bakelitek
- új dalok
- boldog család
- csupa móka. "
És be is váltják ígéreteiket: az online lemezbemutatót megtartották.

Az online eseményen az Én Vagyok Itt! is részt vett! Este megnézheted, milyennek látt  bulit Pataky Szabi! Vajon sikerült interaktívvá tennie a koncertet a Carson Comának?

A Carson Coma tagjainak igazán esménydúsan indul 2021. Az online lemezbemutató koncert után nemsokkal már azért izgulhatnak, jól sikerül-e a fellépésük a Petőfi Zenei Díj gáláján, melyen a Nagy-Szín-Pad győzteseiként fognak fellépni.

A 2016-os alapítás óta a Petőfi Zenei Díjakat hagyományosan minden évben tízezres közönség előtt, élő adásban adták át Zamárdiban, a STRAND fesztiválon - de 2020-ban  a STRAND, és ezzel együtt a Petőfi Zenei Díj gálája is elmaradt. „Kerestük a legjobb megoldást arra, hogy méltó körülmények között pótoljuk a 2020-as Petőfi Zenei Díjat, végül a VOLT Produkció szervezőcsapatával közösen döntöttünk úgy, hogy biztonságos körülmények között, stúdióban rendezzük meg a gálát azzal az elvárással, hogy a megszokott színvonalat és kínálatot vigyük képernyőre. Január 23-án a Duna Televízió főműsoridőben tűzi műsorára az idei gálát” – mondja a rendhagyó gáláról Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója.

A kétórás showban kilenc kategóriában hirdetik ki a 2020-as év legjobbjait - a díjazottak személye közül néhány azonban már tavaly óta publikus: A Dal 2020 adásában adták át az év dalának és akusztikus dalának járó Petőfi Zenei Díjat Rácz Gergőnek és Orsovai Reninek, az év felfedezettjének, a Tortugának és A Dal 2020 legjobb dalszövegírójának, a Petőfi Zenei Díj dalszövegírói különdíjasának, Molnár Tamásnak.

Charlie életműdíjat kap

Az indulás óta a Petőfi Zenei Díj egyik fénypontja az Életmű-díjak átadása. 2016-ban Bereményi Géza, 2017-ben Demjén Ferenc, egy évvel később Tátrai Tibor, majd Nagy Feró vehette át az elismerést. Idén Horváth Charlie kapja az életműért járó Petőfi szobrot.

Generációk lépnek színpadra

Lobenwein Norbert, a Petőfi Zenei Díj alapítója és producere, a VOLT Produkció vezetője most is különleges programot ígér. Az Én Vagyok Itt!-ben nemrégiben mesélt róla.

A gálán majd Nagy Feró, Frenreisz Károly és Pataky Attila is színpadra lép, míg a legaktuálisabb rádiós és fesztiválsztárok közül a Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi és a Halott Pénz, a 15 éves Irie Maffia és a Kelemen Kabátban is szerepel a programban - mindenki kivétel nélkül erre az alkalomra készült, egyedi produkcióval. „A 2020-as évben több olyan legenda távozott közülünk, akik a hazai könnyűzene igazi alapkövének számítanak. A Petőfi Zenei Díj műsorában Balázs Fecóról, Bergendy Istvánról, illetve az Omega két tagjáról, Benkő Lászlóról és a Mihály Tamásról is megemlékezünk” – ígéri Lobenwein.

A Petőfi Zenei Díj díjátadó gáláját január 23-án nézhetitek meg a Dunán, 19.35-től - a Carson Coma online lemezbemutatójáról szóló riportot  pedig ma este 21:05-től az M2 Petőfi Tv-n, az Én Vagyok Itt!-ben!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05

További témáink még:

  • Jankovics Marcell, Benedek Elek és Illyés Gyula  nyomában– Népmesemondó képzést indított a Hagyományok Háza
  • A rock az új hip-hop? – 2020-ban a legnépszerűbb műfaj a rock volt. Hogy miért? Szakértőktől kérdezzük!
  • Egy nő, aki a félelem helyett az életet választotta – bemutatjuk az ökölvívó Dudek Beáta filmbe illő történetét
  • Cyber Kingdom - Elkészült a Lost Continent zenekar új lemeze, az alkotómunkáról stúdiónkban beszélgetünk