Most szól:
Vezeti:
×
2021.01.21 Csütörtök . 12:56

Hello - Zséda, Kökény Attila és a Casablanca!

A háromszoros Oscar-díjas Casablanca ihlette Zséda és Kökény Attila legújabb duettjét! Vajon mi fogta meg a régirégi filmklasszikusban ennyire a két énekest? Ha nem akarsz estig várni, már most olvashatsz a filmről a cikkben - és a klipet is megnézheted! Este pedig az Én Vagyok Itt!-ben meghallgathatod, mit mond róla Zséda a stúdióban! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05!

Zséda és Kökény Attila klasszikusokat idéző klipje nagyon népszerű a Youtube-on!

Hogy került elő 2021-ben a Casablanca Zséda és Attila számára? Egyáltalán: honnan jött a duett ötlete?

A Casablanca Michael Curtiz legendás rendezése, hihetetlen sztárparádéval és díjesővel. Van benne politika, háború, gyilkosság és persze szerelem.

A cselekmény:

Casablancában mindenki Rick (Humphrey Bogart) mulatójába jár. Ez az egyedüli hely, ahol a nácik elől Amerikába menekülők hamis papírokhoz juthatnak. Rick eddig még mindenkin segített, de egy nap feltűnik régi szerelme (Ingrid Bergman) egy másik férfi társaságában. Vajon elég erős-e a férfi, hogy a saját boldogsága elé helyezze egykori nagy szerelme boldogságát? A  legendás film a legjobb forgatókönyv, a legjobb rendezés és legjobb film kategóriájában nyert Oscar-díjat, és olyan örökzöldeket köszönhetünk neki, mint az As the Time Goes By, és olyan szállóigéket mint a "This is the beginnig of a beautiful fiendship", amely a zárójelenetben hangzik  el. Bemutatója 1942-ben volt, és a mai napig népszerű.

Amellett, hogy a klip egy klasszikust idéz, a dal maga is tulajdonképpen egy zenei utalás. Hogy mire?  Zséda korábban úgy nyilatkozott, hogy a Hello zeneileg egy érdekes variáció egy korábbi témára, amit a Zséda rajongók fel is fognak fedezni. Te megtaláltad?

Zséda szerint a Casablanca egy oylan film, amely fölött sosem jár el az idő, míg lesznek nagy szerelmek és romantikus egymásratalálások.

Ma este az Én Vagyok Itt! stúdiójában erről is mesél, és persze segít majd a bizonyos zenei motívum felismerésében is. És kiderítjük, mire számíthatnak a rajongók a február 12-én megjelenő új lemezen!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05

További témáink még:

  • Nem csak a pályán, de a színpadon is király! – A korábbi válogatott labdarúgó, Dombi Tibor kapta Lajos Király szerepét a Csokonai Színházban!
  • Kutyafittnesz Dr Kárpáti Dalmával – 2020 legjobbjának választott állatorvosánál különleges módszerekkel gyógyulnak a kis kedvencek!
  • Kikapcs – Egyetemi projektből indult, ma már több mint 50 SNI-s gyermeket nevelő család életét tették szebbé!