Most szól:
Vezeti:

NYERJ PETŐFI RÁDIÓ ÉS M2 PETŐFI TV EXKLUZÍV AJÁNDÉKCSOMAGOT!

A nyereményekért nem kell mást tenned, mint velünk játszani!

REGISZTRÁLJ ÉS SZAVAZZ!

Szavazni csak egyszeri regisztráció után, a belépést követően nyílik lehetőség. Egy alkalommal az összes kategóriára szavazni kell. A szavazás minden nap 00:00-tól 23:59-ig tart, 2020. június 18. 15:00 és augusztus 13. 23:59 között. Minden nap egyszer szavazhattok! A szavazás tisztasága érdekében, a rendszer rögzíti a felhasználó IP címét.

A szavazás játékszabályzata IDE KATTINTVA érhető el.

2021.01.23. Szombat 21:20

Megvannak a Petőfi Zenei Díj nyertesei

A Bagossy Brothers Company három szobrot is kapott, ami a díj történetében egyedülálló teljesítmény.

Az idén ötödik alkalommal és 12 kategóriában adták át a Petőfi Zenei Díjat a hazai könnyűzene legjobbjainak.

Az év férfi előadója: Bagossy Norbert. (díjátadó: Kapás Boglárka)

A második győztes az év női előadója kategóriában: Rúzsa Magdi (díjátadó: Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya)

Az év dalszövegírója: Molnár Tamás (díjátadó: Tomaj Balázs az MVM ügyfél vezérigazgató-helyettese )

Az év felfedezettje kategóriát a Tortuga nyerte.

Az év dala természetesen az A Dal 2020 nyertese, RÁCZ GERGŐ - ORSOVAI RENI : MOSTANTÓL című száma lett.

Az év akusztikus koncertjének járó díjat Demjén Ferenc nyerte.

Az év gitárosa: Madarász Gábor

Az év billentyűse: Lepés Gábor

Az év ütőhangszerese: Bánfalvi Sándor

Az év videóklipje: Bagossy Brothers - Visszajövök (A díjátadó: Köbli Norbert forgatókönyvíró)

Az év zenekara a Bagossy Brothers Company

Életműdíjas: Horváth Charlie

GRATULÁLUNK a nyerteseknek! 

Nézd meg a képgalériát!

A díj történetében, de a magyar könnyűzenei életben is egyedülálló, hogy egy zenekar egyszerre három kategóriában is győzedelmeskedik. Ez történt most a Bagossy Brothers Companyval, akiknek ez alkalommal a közönség szavazatai juttatták a díjakat.

 

„Kerestük a legjobb megoldást arra, hogy méltó körülmények között pótoljuk a 2020-as Petőfi Zenei Díjat, végül a VOLT Produkció szervezőcsapatával közösen döntöttünk úgy, hogy biztonságos körülmények között, stúdióban rendezzük meg a gálát. Mindig nagy feladat egy ekkora tévés produkciót összefogni, de minden pozícióban a legjobb kollégák teljesítettek és azt kell mondjam nem csak a zenészek, a táncosok, a show rendezők, a fővilágosító, az operatőrök, a rendező, a koreográfus, a szerkesztők- sorolhatnám - mindenki a szívét tette bele a produkcióba és a végeredményre mindannyian büszkék lehetünk" - mondta a show kreatív producere, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója Medvegy Anikó.

Az egyik legrangosabb magyar zenei díj átadójának 2016-os alapítása óta a VOLT, majd a Strand Fesztivál adott otthont. Az országos rádió- és tévécsatorna nevével fémjelzett Petőfi Zenei Díjakat hagyományosan minden évben tízezres fesztiválközönség előtt, élő adásban adták át, 2020-ban azonban a járvány miatt a Petőfi Zenei Díj gálája is elmaradt. A díjátadót most pótolták, biztonságos körülmények között, stúdióban.

Nézd meg a képgalériát!

A kétórás showban kilenc kategóriában hirdették ki a 2020-as év legjobbjait. A nevezetteket a Petőfi Rádió egyéves játszási listája adta, a jelöltekre még tavaly tavasszal szavazhatott a közönség. A díjazottak közül néhány már egy ideje publikus: A Dal 2020 adásában adták át az év dalának és akusztikus dalának járó Petőfi Zenei Díjat Rácz Gergőnek és Orsovai Reninek, az év felfedezettjének, a Tortugának és A Dal 2020 legjobb dalszövegírójának, a Petőfi Zenei Díj dalszövegírói különdíjasának, Molnár Tamásnak.

A szombat esti showműsor fellépői között volt Presser Gábor, Nagy Feró, Frenreisz Károly, Pataky Attila, a Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi és a Halott Pénz, a 15 éves Irie Maffia, a Budapest Bár és Tóth Vera, a Random trip legénysége, kiegészülve Schoblocher Barbival, Vitáris Ivánnal, Molnár Tamással, Tanka Balázzsal és Caramellel valamint a Kelemen Kabátban, mindannyian erre az alkalomra készült, egyedi produkcióval. Az adásban megemlékeztek a tavaly elhunyt Balázs Fecóról, Bergendy Istvánról, valamint az Omega két tagjáról, Benkő Lászlóról és Mihály Tamásról.

A két órás gálaműsort ez alkalommal tévéstúdióból közvetítette a Duna Televízió, ami máris újranézhető.