Most szól:
Vezeti:
2021.02.27 Szombat . 19:35

A Filmklubban: A boldogság sosem jár egyedül

Egy igazi kikapcsolódás vasárnap a Filmklubban! A boldogság sosem jár egyedül főhősnőjét az örökké fiatal Sophie Marceau alakítja! A film olyan párkapcsolati helyzeteket, problémákat boncolgat, amelyekkel szinte mindenki találkozik az élete során. A film után pedig S. Tóth Márta life,- and business coach segít majd eligazodni a románcok útvesztőiben. Filmklub, M2 Petőfi Tv, vasárnap 21:05!

Tartalom:

Sacha-t három dolog élteti: a barátai, a zongorája és a bulizás. Éjszakánként egy jazz-klubban játszik, az estéket pedig csinos nőkkel zárja agglegénylakásában. nincs ébresztőórája, időbeosztása. Igazi hedonista. Csak a mának él.

Charlotte-nak három gyermeke van, egy jól menő munkája, no meg két exférje. Hogy karrier és gyerekek is beleférjenek a napjaiba, szigorú időbeosztással él - amelyben szerelemnek nem nem nagyon maradt hely...

Sacha és Charlotte annyira különböznek egymástól, hogy még megismerkedniük sem nagyon reális - de  a sors máshogy egyengeti útjukat...

Amikor Charlotte egy esős délutánon belebotlik Sacha-ba, azonnal megváltozik az életük. Találkozásuk a teljes különbözőség ellenére szerelem első látásra.

De vajon hogyan alakíthat ki kapcsolatot két ennyire különböző egyéniség? És vajon hol a helye a gyerekeknek ebben a kapcsolatban?

A Filmklubban Galán Géza vendége S. Tóth Márta life,- and business coach lesz.

Vajon mennyire működhet egy kapcsolat akkor, ha két teljesen különböző ember találkozik? Mennyire fogadható el hosszútávon az, hogy pl.  más az érdeklődése?  Vajon hogyan kerülhető el az, hogy mindaz, amit  egy kapcsolat elején érdekesnek és izgalmasan idegennek találunk a másikban, egy idő után már idegesítővé és zavaróvá váljon?  És mennyivel kell rugalmasabbnak lennie a feleknek már az ismerkedésnél akkor, ha az  egyik félnek gyerekei vannak?

És ha továbbgondoljuk a szituációt: vajon  fel kell-e adnunk párkapcsolati terveinket azzal, akihez a gyerekünk ellenségesen közeledik? Könnyű megállapítani ilyenkor hogy múló féltékenységet vagy tartós ellenszenvet érezhet a gyerek? és lehet-e segíteni abban, hogy az új partner és a gyerekek közeledjenek egymáshoz?

Kérdések és válaszok a  Filmklub beszélgetésében!

Filmklub, M2 Petőfi Tv, vasárnap 21:05.