Most szól:
Vezeti:
2021.03.01 Hétfő . 10:04

PÉNZ7 - hetedszer!

Mától 5 napon át PÉNZ 7! Idén hetedik alkalommal rendezik meg a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot fejlesztő PÉNZ7-et! 2016-ben 660 iskola 90 ezer diákjának segített eligazodni a pénzügyi világban a program - 2020-ban már 1203 iskola több, mint 217 ezer diákja vett részt a PÉNZ7 programjaiban! Ha nem akarsz kimaradni - csatlakozz most, a pénzügyi és vállalkozói témahét kezdetén! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.

Magyarország 2015-ben csatlakozott az Európa 23 országában egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A cél:  a diákok megismertetése a pénzügyek világával. A program több formában igyekszik elérnia  diákokat - és persze a tanárokat: szakmai programokat rendeznek iskolákban, speciális tematikus eseményeket vagy játékos versenyeket is szerveznek. A programhoz sz indulás évében 660 iskola - vagyis közel 90 ezer diák csatlakozott. 2020-ra a résztvevő iskolák száma megduplázódott: a program tavaly 1200 iskola 217 ezer diákját érte el. Akik részt akarnak venni,pedagógusként vagy ünkéntesként regisztrálhatnak a PÉNZ7 oldalán - de vannak programok, amelyek regisztráció néllkül is megtekinthetők. Minden diák számára elérhetőek a kísérőesemények is, leírásuk itt olvasható.

A PÉNZ7  szervezői – a járványhelyzet alakulásához igazíthatóan – digitális  megoldásokat is kidolgoztak a ma kezdődő témahétre. A PÉNZ7 KVÍZEK újabb játékai családi költségvetés témakörben készültek, és mától elérhetőek a https://www.penz7.hu/ oldalon. idén mindenkit online részételre buzdítanak.

 A regisztrált tanárok és önkéntesek számára a zöldköltségvetésű óravázlatok mellett  megvalósítási ötletek is felkerültek - számos online megoldással, például a középiskolások számára egy digitális szabadulószobával is! További részletek ma este a stúdióban a Pénziránytű Alapítvány kutatási igazgatójától, Bernáth Juliannától és egy, a   PÉNZ7 programsorozatban jártas pedagógustól, Sánchez Adrienntől!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05!

További témáink még:

  • Látványos sport, de így még csak kevesen láthatták – Mile Melinda fotós különleges módon mutatja be a rúdfitneszt
  • Évtizedek a porondon – Zsilák György artistaművésznél jártunk, aki elképesztően fordulatos karrierjéről mesélt nekünk
  • Egy keserédes dal a BittnerSweet-től – a zenekar új szerzeményét a szerelmi bánat és a féltékenység ihlette
  • Félig olasz, félig magyar, épp’ hogy csak 18, de már zenekart is alapított – Bemutatkozik Agata Angilella és együttese, a Damara
  • Fekete hullámpalába borított ház lett 2020 legjobb épülete – A formabontó ötletről a tervezők mesélnek
cover: Image by Nattanan Kanchanaprat from Pixabay