Most szól:
Vezeti:
2021.03.03. Szerda 22:07

Egymilliárd másodperces kannibálok

A jubiláló Animal Cannibals az Én Vagyok Itt!-ben! 500 oldalas könyv készül az Animal Cannibals történetéről - most, hogy 25 évesek lettek. Ricsipí és Qka MC ma este feleleveníti a negyedszázad legvidámabb pillanatait az Én Vagyok Itt!-ben! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05!

Az Animal Cannibals legrégebbi videói a Youtube-ra kb 10 éve kerültek fel  - és 10 millió megtekintés felett járnak.

Pedig a zenekar ennél sokkal korábban alakult: Qka MC és Ricsipí már 25 éve dolgozik együtt! A Takarítónő 1995-ben jelent meg - ez volt az első kislemezük. Nézd a két srácot a kilencvenes évekből!

A Takarítónő sikere után még abban az évben, 95-ben jelent meg az első Animal Cannibals nagylemez, a Fehéren fekete, feketén fehér, aztán  1996-ban a Reggel, délben, este. Ekkor már országszerte ismerték és szerették a két rappert, akiket  a hazai hiphop előfutáraiként is emlegetnek gyakran. A másik korai sláger, a Yozsefváros idén 25 éves.

A számot nemrégiben Kate Perry is előadta a Jimmy Fallon Show-ban - amely után a magyar rap az amerikai tévéműsorokban is téma lett. Merthogy "sounds really cool".

 Qka és Ricsipí 2018-ban nagy örömmel fogadta a hírt - és adtak egy kis videós útmutatót ahhoz, hogyan kell jól rappelni. Mi pedg megnéztük, mennyire sikerülhet ez , ha a magyar nem az anyanyelved....

Qka és Ricsipí  95-ben szervezett először fiatal tehetségek számára  Summer Jam-et.

Ennek zajos sikere után 1996-ban hívták életre a fiatal tehetségek felkutatására a Fila Rap Jam-et, És kiderült, hogy hatalmas rá az igény: a Fila Rap Jam anyagaiból három válogatás-CD-nyi remek magyar hiphop került ki és 2000-ig minden évben teltházat csináltak a Petőfi Csarnokban. Qka és Ricsipí nevéhez fűződik a Hip Hop Mission, a Radio Deejay Mikrofon Mánia, az It’s Rite! tehetségkutatók, a Roots And Routes projekt, és az Offline Battle is.

Közben koncerteztek és sorra készítették a lemezeket:  1998-banjött ki a Kés, villa, 98: Remix, 2002-2008: Mindent lehet trilógia, 2009: Nyolcan a  színpadon, 2011: EMUK, MIXxX, 2012 Respekt, 2014 QR kód. Ebből egy platinalemez, kettő aranylemez lett, és háromszor nyertek  Aranyzsiráf díjat is. Nem csoda, hogy ilyen 25 év után most  nosztalgikus hangulatba kerültek...

Vajon hogyan lehet összefoglalni 500 oldalban ilyen 25 évet? Ma este az Én Vagyok Itt!-ben Ricsipí és Qka MC megpróbálja elmesélni - és nem csak öt percben!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.

További témáink még:

  • Magyarország kedvencei! – Elsöprő fölénnyel nyerte az idei Highlights of Hungary szavazást az Országos Mentőszolgálat
  • Törékenynek tűnhet, de nagyot tud ám ütni! – A Petőfi Tv műsorvezetője, Somossy Barbi rendszeresen püföli  a bokszzsákot!
  • Ez a perc! – „Vegyünk egy nagy levegőt és örüljünk az élettől kapott pillanatoknak!” - Ezt üzeni új klipjével a The Sign zenekar!