Most szól:
Vezeti:
2021.03.05 Péntek . 20:48

Hallgasd velünk! – Heti zenei friss (03.05.)

Ismét kiválasztottunk ötöt a legizgalmasabb mai megjelenések közül – ezen a héten a nagy visszatérő Arab Strap, a metalcore-os A Day To Remember, a soul legenda Gabrielle, az arénarockban utazó Kings Of Leon és a dance-pop királynő Zara Larsson albumait ajánljuk. A lemezcímekre kattintva az albumok meghallgathatóak.

Arab Strap – As Days Get Dark (Rock Action Records)

16 év szünet után ismét új lemezzel jelentkezett a skóciai illetőségű Arab Strap. A Malcolm Middleton és Aidan Moffat nevével fémjelzett kultikus alternatív rockzenekar 1996 és 2005 között hat albumot jelentetett meg, majd feloszlott. A két főhős ezután több szólómunkát is kiadott, majd 2016-ban ismét keresztezték egymást útjaik. Számos koncertet követően az Arab Strap mostanra készült el As Days Get Dark című visszatérő lemezével. A kritikusok imádják az új dalokat – az NME szakírója szerint ez Middleton és a szakállkirály Moffat eddigi legjobb albuma.

A Day To Remember – You’re Welcome (Fueled by Ramen / Warner)

A metalcore-t pop-punkos elemekkel ötvöző A Day To Remember már 2003-ban megalakult, de csak 2016-ban, Bad Vibrations című hatodik lemezével tudta először beverekedni magát a top 10-be az Atlanti-óceán mindkét partján. A floridai csapat 2019 novemberében tervezte megjelentetni a You’re Welcome címre hallgató folytatást, de a keverés és az artwork nem készült el időre, aztán pedig a covid is hátráltatta a kiadást. Most viszont végre itt az album – Jeremy McKinnon frontember szerint ez a Day To Remember eddigi legvidámabb és legpoposabb munkája.

Gabrielle – Do It Again (BMG / Sony)

Louise Gabrielle Bobb, vagy csak szimplán Gabrielle az elmúlt bő 25 év egyik legjelentősebb souleladőadója a brit zenei színtéren – 10 kislemeze jutott be a UK top 10-be, ebből kettő (Dreams; Rise) number one lett. A dominikai származású angol énekesnő legutóbbi albuma, a 2018-as Under My Skin egy 11 éves szünetet zárt le, a ma kiadott Do It Again pedig két saját szerzeményt leszámítva kizárólag feldolgozásokat tartalmaz. Gabrielle különböző korszakokból és különböző műfajokból válogatott – a dalok eredeti előadói között olyan nevek szerepelnek, mint Tracy Chapman, a Creedence Clearwater Revival, Billie Eilish, a Jackson 5, Rihanna vagy Harry Styles.

Kings Of Leon – When You See Yourself (RCA / Sony)

A három testvért és egy unokatestvérüket magában foglaló Kings Of Leon zenéje valahová a Creedence Clearwater Revival mocsaras déli rockja és a U2 bombasztikus arénahangzása közé lőhető be félúton. A Followilleknek olyan időt álló slágereket köszönhetünk, mint a Sex On Fire, a Use Somebody, a Pyro vagy a Radioactive. Walls című legutóbbi albumuk transzatlanti number one lett, és valószínűleg ez a sors vár a ma megjelent When You See Yourselfre is. Caleb Followill frontember szerint mostanra mindent elért a zenekar – már csak egy pozitív Pitchfork kritika hiányzik a karrierjükből, tette hozzá viccelődve.

Zara Larsson – Poster Girl (Epic / Sony)

Mindössze 10 éves volt Zara Larsson, amikor hazájában, Svédországban zenei tehetségkutatót nyert, és 17 évesen már saját albumot adott ki. So Good című második lemeze világsztárt faragott belőle, és olyan nevek álltak sorba, hogy dolgozhassanak vele, mint Charlie Puth, a Clean Bandit, Ty Dolla $ign, MNEK vagy David Guetta. A Poster Girl című harmadik albumon is hamisítatlan dance-pop dalok találhatóak, 80-as évekbeli szintikkel és R&B hatásokkal megspékelve. Zara ezúttal olyan honfitársaitól merített inspirációt, mint Robyn vagy a megkerülhetetlen ABBA.