Most szól:
Vezeti:
×
2021.03.20 Szombat . 12:05

Az Akusztikban: Apey

Áron András Apey (LAZARVS, Apey & The Pea, Trillion, ex-Neck Sprain, ex-Grand Mexican Warlock) szólóprojektjének legszebb dalaival az Akusztikban! Akusztik, M2 Petőfi tv, március 22, hétfő, 22.10!

Kevés olyan sokoldalú dalszerző szaladgál a világban, aki egyszerre több műfajban, önazonosan, egyedi saját hanggal és hiteles üzenettel megállja a helyét. Áron András Apey dalaiból árad az a fajta erőlködésmentes attitűd, ami segít elhinni: zenei mondanivalója egyetemes, dalszövegei mélyről merítenek, de mégis egyszerűséget hordoznak. A zenekari munka mellett (LAZARVS, Apey & The Pea, Trillion, ex-Neck Sprain, ex-Grand Mexican Warlock )szólóban is folyamatosan dolgozik már 11 éve.Első önálló albuma, a 2010-ben megjelent Feathers, Black Flowers, amely a gyermekkorát tükrözi. 

Apey a debütalbum megjelenése után 6 évvel,  2016. májusában mutatta be új lemezét, a Foxes-t.

2017-ben megjelent harmadik nagylemeze a Stranger, amely mindezidáig legsikeresebb szólólemeze lett.

2019-ben fellépett Groningenben a Eurosonic showcase fesztiválon is. 2019 februárjában kiemelkedő dalszerzői teljesítményeiért, sokoldalú hangzásvilágáért díjazta az Artisjus az év junior dalszerzőjeként. 2020 -ban jelent meg Andris negyedik nagylemeze, a Book of Changes. Ezen a lemezen Schoblocher Barbara ( Blahalouisiana) is énekel egy duettet Apey-vel.

Többek közt ezt a duettet is megnézheted majd az Akusztikban - sőt, már most is - kis előzetesként:

Az Akusztikban: Apey. Március 21-én 22:00-kor a Petőfi Rádióban és március 22-én hétfőn 22:10-kor az M2 Petőfi TV-n!