Most szól:
Vezeti:
2021.03.26. Péntek 13:08

Mindig mindent - Pátkai Rozina új klipje

Michel Gondry vizuális világának hangulatát idéző klipet készített Pátkai Rozina Balaton-feldolgozásához EfZámbó Szonja! Az Én Vagyok Itt!-ben ma este Rozina és Szonja mesél a forgatásról, a dalról, és Rozina költészet napján megjelenő, megzenésített verseket és feldolgozásokat tartalmazó új lemezéről! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05

Mindig mindent meg kell bánnod és semmit nem mondhatsz el ingyen. Minden szavadat félreértik és senki sincs, aki segítsen.” – Víg Mihály zeneszerző sorai indítják útnak Pátkai Rozina új, áprilisban megjelenő lemezét. Az albumról már elérhető Balaton-feldolgozásban Víg Mihály lánya, Alíz is énekel, a videóklipben pedig maga a dalszerző is feltűnik.

Az én Vagyok Itt!-ben  Rozina, és a videó rendezője, Ef Zámbó Szonja ma minden titkot elárul a forgatásról! Már készülnek:

Pátkai Rozina új albuma, a feldolgozásokat és vers-megzenésítéseket tartalmazó MINKA április 11-én jelenik meg. Többek között olyan költők versei szerepelnek az albumon, mint Ady, Karinthy, Babits, Áprily, Tóth Árpád vagy Weöres Sándor. A lemez producere Dóczi Bence.

Pátkai Rozina középiskolás korában kezdett zenélni, improvizatív rockot játszott Rakéta nevű bandájával. De nem állt meg a garázsrocknál: klasszikus éneket tanult,  Farkas Katalintól, majd később Bátori Éva operaénekesnőtől.  Gitározni pedig a most bemutatott dal szerzőjénél, Víg Mihálynál (Balaton, Trabant) tanult. A bölcsészdiploma (magyarbölcsész-angol nyelvtanár) után a zenei képzését az Etűd Zeneművészeti Szakközépiskola jazzének-szakán, Winand Gábornál folytatta -  később pedig prozódiát oktatott ugyanitt. Pátkai Rozina különböző formációkban 2010 óta koncertezik rendszeresen. Saját jazz-trióját 2011-től vezeti (tagok:  Ifj. Tóth István - gitár, Ávéd János- szaxofon). Minka live actjében Bernáthy Zsigával lép fel, Karcis Gábor médiaművész adja a vizuált.  Erdély Miklós verseit is megzenésítette az EM9O formációban (tagok:  Bácsi Barnabás gitár, Melykó Richárd színész- költő). Rozina 2012 óta kizárólag szabadúszó előadóművészként, dalszerzőként dolgozik. Az énekesnőt a képzőművészet is intenzíven érdekli. 1997-ben a Théba Művészeti Szakközépiskolában szobrászként végzett és 2017-ben elkezdte  a Képzőművészeti Egyetem intermédia-képzését is. Fotóit, rajzait és grafikáit Minka néven állítja ki.

 Pátkai Rozina  2019-ben A Dal mezőnyében is szerepelt, Frida c. dalával.

Ma este - a klipen túl - kifaggatjuk Rozinát a versekhez fűződő viszonyáról,  a költészet-napi  új lemezről és az idei terveiről!

 Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05.

További témáink még:

  • Világelitbe került a 26 éves szombathelyi sportoló – Kivés Bendegúz felmenői között is akadnak elismert sportemberek! Meglátogatjuk edzés közben!
  • Nem csak a vízben profi, a konyhában is helyt áll! Megismerjük Pap Bianka paraúszót, aki már 16 évesen is olimpiai sikereket ért el!
  • Marsbéli táj fogadja a látogatót – Gántra kirándulunk a bauxitföldtani parkba, ahol Fodor Imi bányásznak áll!
  • Új életre kelnek a kivágott fák gyökerei – Sok esetben már tűzifának sem lennének jók, Horváth Gábor asztalos megmutatja, mi lehet belőlük!