Most szól:
Vezeti:
2021.04.03 Szombat . 18:33

A Filmklubban: : Ruben Brandt, a gyűjtő

Izgalmas krimi? Szép és igényes animáció? Művészettörténet dióhéjban? Mihez van kedved vasárnap este? Ha az M2 Petőfi Tv-t nézed, nem kell választanod! A Ruben Brandt, a gyűjtő ez a három: egyben! Filmklub, M2 Petőfi Tv, vasárnap 21.05!

2018 magyar animációs-világsikere, a Ruben Brandt, a gyűjtő. A világpremiert 2018 augusztusában a 71. Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon tartották, Európa legnagyobb méretű vetítővásznán - ahol ráadásul először vetítettek magyar filmet. A Piazza Grandén egyszerre 8000 néző láthatta a különleges, művészettörténeti utalásokkal telepakolt, korszerű és izgalmas animációs heistfilmet.

Milorad Krstic egyedi látványvilágú akció-thrillere a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. Azoknak, akiket minden érdekel ezekből, létrehozták az http://www.okosmozi.hu/ oldalt, amelyen pontosan megtalálható minden információ.

A film alkotói közül László Marcell animáció-rendező és Sipos Levente technikai rendező mesélt a film készítéséről az Én Vagyok Itt!-ben is.

Tartalom:

 Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella). A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.

Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.

A filmklubban a film után Galán Géza vendégei  Gauder Áron és Traub Viktória filmrendezők, akik animációs filmjeikkel számos elismerést zsebeltek már be. Hogyan készülnek az animációs filmek? Mennyire nehéz ezen a filmpiacon labdába rúgni magyar alkotóként? Mik a szépségei és nehézségei az animációs műfajnak? És mekkora a közönsége?

Filmklub, M2 Petőfi Tv, vasárnap 21.05!