Most szól:
Vezeti:
2021.04.06 Kedd . 09:43

Elegem van! - Ten Big Toys

Elege lett a Ten Big Toys zenekarnak! Szerencsére azonban nem veszítettek jókedvükből és vagányságukból, erről tanúskodik új klipjük is - de hogy miből lett elegük? Ma este kiderül! A stúdióban Rada Orsi és Piller Alex! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05!

2018-ban kezdődött  a Ten Big Toys megalakítása - saját műfaji meghatározásuk szerint "szöveg- és bulicentrikus modern rock – metal, pop és hip-hop elemekkel."  Schmidt Erika basszusgitáros zenesulis bandája révén talált rá Nóniusz Gábor hangmérnök-producerre, aztán csatlakozott Rada Orsi énekes. Alex, a dobos egy castingon jutott be  a bandába, Ákosra pedig egy progmetal szerezeménye alapján csaptak le. A tagok névsora 2020-ra véglegesedett - gyakorlatilag addigra, mikor bezártak a klubok a COVID miatt.Három tehetségkutatós és pályázati fellépésük volt - közönség nélkül.

Azóta dolgoznak töretlenül - stúdióznak, üres koncertteremben próbálják le a műsort, klipeket készítenek - és készülnek a fellépésekre. És elegük van.

Azt mondják, a video nem karanténvideo - mert a karantén-témából is elegük van. Gondoltak a rajongókra is - akinek elege van, használhatja a banda képkeretét.

Ma este az Én Vagyok Itt!-ben Rada Orsi és Piller Alex mesél a Ten Big Toys gondolatvilágáról - és a zenekar terveiről a közeljövőre! Azt vallják: "Van mit mondanunk, és van mire ugrálni!".

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi tv, 21.05.

További témánk még:

  • Régen ezek határozták meg a főváros látképét, ma már azonban kialudtak és csendben várják sorsukat Budapest neonreklámjai
  • Ékszerdoboz a Balaton-felvidéken. Dörgicsén, a történelmi múltú templomfaluban kalauzol el minket a látványosságok között Somossy Barbi!
  • A vidéki Magyarország 30 éve és most. A nyolcvanas évektől napjainkig tartó településkép-változást kutatja a szentendrei Skanzen és a Magyar Nemzeti Levéltár