Most szól:
Vezeti:
2021.04.07 Szerda . 12:22

Érettségi karantén után

Akik most érettségiznek, szinte egyáltalán nem jártak fizikailag 4.-be. Online tanulták meg az utolsó év tananyagát és online készülnek a vizsgára is. Vajon mennyire van nehéz dolguk? Hogy látják ezt ők maguk? És milyen hatékony segítséget találhatnak ehhez a neten? A Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke ma este a tanács friss felmérésének adataival és hasznos praktikus tippekkel az Én Vagyok Itt!-ben! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács nemrégiben felmérést készített arról, hogyan látják saját helyzetüket az érettségizők, és kiderült: szerintük a reáltárgyakat a legnehezebb megtanulni az online térben. Vajon milyen segítséget találhatnak ezekhez a neten?  Az Én Vagyok Itt!-ben nemrég mutattunk be egy felvételire felkészítő oldalt, a Rapidmatekot.

De vannak még más, kifejezetten az érettségire tanulók számára készített, matektanulást segítő oldalak: pécsi matektanárok pl. összefogtak és ingyenesen elérhetővé tettek sok videót amelyekkel biztosan felkészülhetsz egy középszintű matek érettségire a remx-matek Youtube-csatornán. Feladatokat oldhatsz meg tanár vezetésével, és ellenőrizheted is tudásotokat.

Megnézheted itt azt is, milyenek voltak a tavalyi érettségi példák és hogyan kellett azokat megoldani.

Ezek után már valószínűleg kevésbé tűnnek félelmetesnek az idei követelmények, tételsorok, amelyeket március 21-én hozott nyilvánosságra az Oktatási Hivatal.


Image by Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay

Vagy mégis? Mit gondolnak saját helyzetükről a 12.-esek?  A Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökét az Én Vagyok Itt!-ben arról kérdezzük, mennyire találták hatékonynak az idei, digitális tanévet az érettségizők, mennyire nehezítette a dolgukat a szociális kapcsolatok online térre szűkülése - és hogy hogyan lehet a nehézségek ellenére sikeresen érettségizni idén. Adatok, vélemények és praktikus tanácsok Hegedüs Zoltántól ma este az Én Vagyok Itt!-ben!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05!

További témáink még:

  • Megmaradt a sonka és a főtt tojás Húsvétról? Megmutatjuk, milyen változatosan használhatod fel a maradékokat, milyen új ételeket varázsolhatsz belőlük! – Húsvéti maradékok
  • Szakmát váltó művészek. Koós Réka, Zombor Levente és Lugosi Dani is más, tőlük szokatlan területen keresik a kenyerüket a vírushelyzet alatt. – Több lábon állnak
  • Fordítsd el a fejed! Elkészítette második videóját a 90goes zenekar! – 90goes
  • Ilyen volt egy igazi, XX. századi krónikás! Új klipjét hozza el nekünk a Bordó Sárkány zenekar
cover: Image by Luisella Planeta Leoni from Pixabay