Most szól:
Vezeti:
2021.04.07 Szerda . 15:11

KiberMa - az online ismerkedéstől az okosotthonokig

Online társkeresés, művészi tech-design, okosotthonok és egy különös játék a KiberMa e heti adásában! KiberMa, M2 Petőfi Tv, csütörtök 20.35.

A KiberMa e heti adásában Klausz Melinda socialmédia-szakértővel beszélgettünk a „catfishing” jelenségről, vagyis arról, hogy a pandémia óta egyre inkább előtérbe kerülő online társkeresési módszerek milyen veszélyeket rejtenek magukban. 


Andrea Piacquadio fotója a Pexels oldaláról

Éreztétek már bizonyos tech-cuccoknál, hogy a formaviláguk és anyaghasználatuk már-már túlmutat a hétköznapi tárgyak szintjén, és szinte egy műtárgyat fogunk a kezünkben? Nálunk járt a képkeret-tévé, amely külalakjával akár egy galéria ékköve is lehetne.


Image by cloudlynx from Pixabay

A pandémia óta azok is elkezdtek otthounk okosításán gondolkodni technológiai szempontból, akiket korábban egyáltalán nem érdekelt ez a téma. Lássuk milyen izgalmas okos otthoni megoldást szedtünk össze nektek a karantén idejére és persze azon is túlra.

Bár sokszor mondtuk, hogy imádjuk az elborult játékokat, most kissé az az érzésünk, hogy a Balan Wonderworld-el a fejlesztők túllőttek a célon, és egy nehezen értelmezhető elegyet alkottak. Endre megpróbálja értelmezni nektek a látottakat.

KiberMa, M2 Petőfi Tv, csütörtök, 20.35. 

cover: Image by ComAiDes Crave from Pixabay