Most szól:
Vezeti:
2021.04.08 Csütörtök . 10:04

Hooligans: Zártosztály

A Hooligans Zártosztály című albumával visszatér a gyökerekhez: a kemény rockhoz. A lemez aranylemez már most, pedig hivatalosan április elsején, bolondok napján jelent meg. A lemez zúzós klippel debütált, amelyet a Túlélő című dalhoz forgatott az idén 25 éves zenekar. Az Én Vagyok Itt!-ben ma este Tóth Tibi és Késmárki Zsolt!

Negyedszázados jubileumot ünnepel idén a Hooligans. Bár a járvány miatt nagyszabású élőzenés eseményekre egyelőre nincs lehetőség, a banda ennek ellenére igyekszik megadni a módját, hogy emlékezetes maradjon az évforduló. Már tavaly lehetett tudni, hogy a zenészek keményebb hangvételű dalokon dolgoznak és a gyökereikhez visszatérve 2021-ben egy rockalbummal rukkolnak elő. A lemezről két szerzeményt már korábban bemutattak: az Evolúció  klipje júliusban, a Kendőzetlen igazság kisfilmje pedig novemberben érkezett.

„Az első két dal fogadtatása a legmerészebb vágyainkat is felülmúlta, ennek örömére - és mivel a járvány miatt az album megjelenésén idáig csúsztattunk - még jobban kicsiszoltunk minden részletet, így egy nagyon kerek és kivételesen jól szóló lemezt kap a közönségünk” – mondta Ördög Tibor Csipa, a Hooligans frontembere.

Hogy érdemes volt bekeményíteni, a klipekre érkező visszajelzéseken túl az album iránti érdeklődés is igazolja: a 12 dalt tartalmazó Zártosztály, amely stílusosan április 1-jén, azaz bolondok napján érkezett, már jóval a hivatalos megjelenés előtt bearanyozódott.

„A legjobb visszajelzés egy albumnál, ha a megjelenést követően eléri az aranylemez státuszt. A boltzár miatt nagyon sok munkával ugyan, de ez most egyetlen csatornán keresztül, már az előrendelésekkel összejött, amiért nagyon hálásak vagyunk a közönségünknek – mondta Tóth Tibi, a zenekar gitárosa.

A friss kiadvány, amely a CD formátum mellett pendrive-on is elérhető, egy újabb klip kíséretében érkezett, amit a Túlélő című dalhoz forgatott a zenekar. A korábbiakhoz hasonlóan ezt a kisfilmet is Jimy J. Hollywood rendezte, a felvételeket pedig ezúttal Vácon rögzítette a csapat.

„Eredetileg nagyon messzire kellett volna utaznunk, aztán beugrott a váci, elhagyatott laktanya, amit baráti segítséggel használhattunk a klipforgatás napján. Csipáért azért izgultunk, a felvételeknél ugyanis frankó Molotov-koktélt használtunk, ami lássuk be, közel sem egy játékszer” – mondta Kiss Endi, a banda dobosa.

„Maga a dal egyébként elég beszédes sorokkal kezdődik, már-már önvallomásnak is felfogható a jelen helyzetünkben” – tette hozzá a basszusgitáros Késmárki Zsolt, utalva rá, hogy a járvány ellenére is sikerült a legjobbat kihozniuk magukból.

Vajon  élőben mikor hallhatja az új dalokat a közönség? Hogyan készülnek a Hooligans tagjai a lemezbemutató koncertre - és a jubileum megünneplésére? Annyit lehet tudni, hogy, több meglepetést is betáraztak az évre, amelyek között egy nagykoncert is szerepel. Mindannyian nagyon várják már, hogy újra színpadon álljanak, rajtuk nem fog múlni, hogy ha már lehetséges, a közönség ismét tombolhasson egy nagyot, maga mögött hagyva ezt a mindenki számára nehéz időszakot.

Az Én Vagyok Itt!-ben ma este Tóth Tibi és Késmárki Zsolt mondja a részleteket!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05.

További témáink még:

  • Fel a szívekkel – Megejelent Ákos új dala, amely már a szebb jövő reményében született
  • Jégtánctól a varrószobáig – Ismerjétek meg Rengei Georginát, akit saját fellépő ruhái tereltek a divat világa felé
  • KöJkök – Egy csapat önkéntes, akik boldogságot csempésznek a gyermekotthonok legkisebb hétköznapjaiba
  • Tengeri díszhalak a Balatonban? –Egy jelenség, amely egyre gyakrabban fordul elő hazánkban, negatív hatásairól stúdiónkban beszélgetünk
  • Első számukkal már Zagart is megynerték – bemutatkozik a fiatal Flanger  Kids zenekar!