Most szól:
Vezeti:
2021.04.10 Szombat . 11:51

Kávészünet, Margaret Island, Johnny K. Palmer - és műsorvezetőink kedvenc versei!

A Kávészünet zenekar ma este több megzenésített verset is élőben játszik el az Én vagyok Itt! stúdiójában, megismerhetitek műsorvezetőink kedvenc verseit, Johnny K. Palmer is elhoz egy Petőfit - és a Margaret Island költészetnapi, ingyenes streamkoncertjéről is beszélgetünk Lábas Vikiékkel! Április 11-e, József Attila születésnapja a Költészet Napja Magyarországon. Előestéjén pedig egy különleges, vers-centrikus Én Vagyok Itt! vár! Szombat, M2 Petőfi Tv, 21.05.

Ma este egy különleges Én vagyok Itt!-tel várunk : benne sok zene, vers és megzenésített vers. Olyanoktól, akiknek nem csak évente egyszer jut eszébe a költészet. Itt lesz velünk a Margaret Island, akik április 11-én ingyenes online streamkoncertet adnak, Johnny K. Palmer és László Bendek, azaz az Erkobern Petőfi: Reszket a bokor c. versének megzenésítésével, és műsorvezetőink kedvenc költőit és költeményeit is megismerhetitek. Az egész adásban velünk lesz, és többször is játszik majd a Kávészünet - akik karanténidőszakban is költészetet posztolnak - ha már fellépni épp nem is lehet. Íme pl. József Attila Ódája Kávészünet- módra a nappaliból:

A Kávészünet zenekar tagjai vajon mióta olvasnak - és milyen verseket? És mennyire hitt a sikerben  Popovics György és Németh Ferenc, mikor megalapította  egy kollégiumban a zenekart 2008-ban?  A Kávészünettel kis klubokban léptek fel eleinte.  Országos ismertséget egy tehetségkutató hozott a költészetet zenén át terjesztő bandának  2009-ben.

A siker hullámain gyorsan továbbhajóztak - az eredeti duó hamar négytagúra bővült. A fellépéseiken rendszeresen vendégül láttak slammereket (Busa Pista, Saiid, Wolfie), gyakran kiegészült a felállás egy-egy koncert erejéig szimfonikusokkal is.

Első lemezük, a Kávészünet  2011-ben jelent meg, majd sorra jött a többi album (Tiszta Szívvel 2013, Szuper(h)írók 2016, Legyen Tánc! 2016). Az ötödik lemezt már nagyon sokan várták a zenekartól, amelynek követői tábora a Fb-n ekkorra már 50 ezer fősre duzzadt. Az Ülj ide mellém! 2019 őszén jelent meg. Debütklipje a Vallomás c. számhoz készült.

A Kávészünet tavaly ünnepelte 15. jubileumát - bár a járvány miatt nem tudtak annyiszor fellépni ők sem, amennyiszer szerettek volna. De a zenét és a költszet szeretetét online is terjesztik - járványidőben is.

Az Én Vagyok Itt!-ben ma este Popvics György és Boros Bálint arról is mesél, hogyan készülnek az Akusztik fellépésükre - és hogy mit terveznek az idei Pilinszky- emlékévre, és a közelgő Petőfi-jubileumra!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05.

További témáink még:

  • Reszket a bokor – Petőfi Sándor versét dolgozta fel az Erkoben zenekar, vendégünk lesz Johnny K. Palmer és László Bendek
  • Dalpremier és nagyzenekaros koncert – Méltón kezdi a Margaret Island a tavaszi szezonját – a Kulisszatitkoktól stúdiónkban beszélgetünk
  • Csúnya monstrumok vagy izgalmas épületcsodák jellemzik inkább fővárosunk látképét? – Adásunkból ezt is megtudhatjátok
  • Úgyis tudom – Megjelent a Babám új klipje, melyben melyben Siska Finuccsi is közreműködött
  • Filmtörténeti élménypark Ózdon – Olyan kultikus filmhelyszínekre látogattunk amit Hollywood is megirigyelne