Most szól:
Vezeti:
2021.04.19 Hétfő . 10:11

Una Notte - Iamyank új lemeze meglepő hangzásvilággal!

Szokatlan, egy szál zongorára írt lemezzel jelentkezett az elektronikus zenei szcénából ismert Iamyank. Az Una Notte-n ugyanazt a zongorát - az Una Corda-t - használja, amelyet a Piano Day kitalálója, Nils Frahm is szokott gyakran. É különleges helyszínen...Iamyank ma este az Én Vagyok Itt!-ben mesél a projektről - és belenézhetsz a rendkívül érdekes kísérőfilmbe is! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.

Iamyank új projektjében Una Corda zongorát használta. Ez az első alkalom, hogy a zenész - producer szóló zongora-anyagot jelentet meg. Azt mondja, a lemez tisztelgés, búcsú a tavaly őszig Vácott működött Klavins Piano Manufaktúrától, amelyben David Klavins világhírű zongorakészítő hangszerei készültek.

Az Una Cordát Klavins Nils Frahm-mal közösen fejlesztette le, és 2019-ben mutatták be a nagyközönség előtt.

Hangzása rendkívüli egyediségét az adja, hogy billentyűnként csak egy húr szólal meg. A játékos pedig könnyen tudja változtatni a hang karakterét egyetlen kapcsoló segítségével. Az Una Notte felvételei a Klavins Manufaktúra különleges atmoszférájú terében készült - és a teljes hanganyag-felvételi folyamatot megnézheted a  Bátori ‘Jim’ Gábor (sinco) által készített különleges kisfilmen.

Iamyank a magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb figurája. Kezdetben dobosnak készült, majd producerként tevékenykedett és több mint 10 éve szólóprojektbe kezdett, zenét szerez, és ontja magából az albumokat. Stílusa behatárolhatatlan, lemezeinek hangulata általában az aktuális érdeklődésének lenyomata.

Ma este az Én Vagyok Itt!-ben Iamyankot kérdezzük az Una Notté-ról, a film készítéséről, és a különleges zenei akciójáról, melynek keretében nemrégiben az Iamyank Live Ensemble formációjával adott streamkoncertet.

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.

További témáink még:

  • Mókusóvoda Mályiban - 11 elárvult kismókusról gondoskodnak a borsodi állatmentők, most azt is megtudhajtjátok hogyan
  • Nyisd ki a szád – Új klipjét hozza el a Bad Habit zenekar
  • Klímaszorongás - mit tehetsz ellene?