Most szól:
Vezeti:
2021.04.21 Szerda . 10:21

White Keys - látványos klip Zisko Olivertől!

Tüzes dobshow egy kialudt vulkán kráterében, fúziós zene, programozott elektronika és élő dobjáték zseniális keveréke. Zisko Olivér és az új klip, a White Keys ma este az Én Vagyok itt!-ben! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05!

Fire/drum-show. Oliver Zisko saját műfajt alkotott.

Lángoló dobverőkkel zsoglőrködni és közben tűpontosan kidobolni a legbonyolultabb alapokat - nem egyszerű feladat. És rendkívül látványos. Ziskó Olivér új klipjében magad is megnézheted!

Olivér hamarosan megjelnő albumán - Global Warning - dolgozik már egy ideje, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Korábban már három klip is megjelent az anyagból. (Rise and Fall, "Carnival of Abundance, Ghost Notes).

Az album jellegzetessée a modern fúziós zene és a programozott elektronikus zene igényes keveréséből előálló jellegzetes, dobcentrikus hangzás. és a vizuál: kulcsszerepet játszik Olivér munkájában a 21. század  látványvilága is. Ezért az új album minden számát klipekkel fogja megjelentetni.

A lemezen minden dalnak egyetlen, határozott üzenete lesz. A fellépéseken - amelyek talán hamarosan újra lehetnek - a háttérben a tervek szerint mindig fut majd a dalhoz készített vizuál, amelyből a közönség pontosan láthatja, miről szól az adott darab. A show fő látványeleme lesz majd, a lángoló dobverő használta - és az UV-dobverők alkalmazása.

Az új kliphez olyan helyszínt keresett, ahol lehet drónozni és lehet tűzzel játszani is. Így talált rá az alvó vulkánra, a 279 m magas Ság hegyre Kemenesalja központjában. Ez volt az egyik forgatási helyszíne az Eragon c. filmnek is.

A White Keys zeneileg két héttel a forgatás előtt lett végleges. korábban két verziót is írt már Olivér, de nem volt velük elégedett. A harmadik újraírás során érte el azt a hatást, amelyre vágyott: könnyen érthető, tiszta és egyszerű harmóniákkal operáló, könnyen követhető dalt alkotott. Csak pár napja volt az új groove-ok gyakorlására - de sikerrel járt.

Olivér leírja, hogy a helyszínre érve szembesültek csak azzal hogy a hegyre nem tudnak felmenni kocsival, így ki kellett pakolni minden kelléket és eszközt, amelyeket gyalog cipeltek fel a hegytetőre - beleértve a dobfelszerelést,  lámpákat, állványokat és a generátort is - így mindenki rettenetesen elfáradt, mire végre elkezdhették a forgatást.

Hogy hogyan tudtak mégis ilyen szuper vizuált létrehozni? És milyen az a dobverő, amely lángol, mégis alkalmas játékra? És mikorra várható az albumról a következő darab?

Olivér ma este az Én vagyok Itt!-ben elmesél mindent!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05.

További témáink még:

  • Hárem hölgyek hajtincsén, vagyis a nógrádi Nőtincsen jártunk – Pató Marci tavaszi programajánlója.
  • Bartók Béla út, Kertész és Nagymező utca – Megkerestük Budapest legendás lépcsőházait!
  • Adj levegőt! – A koronavírussal 100 napig küzdő barátjuknak írt dalt a Plasticocean zenekar
  • Közösségi játék Székesfehérvár utcáin – Festett kövekkel bővítettük a királyi székváros kőtárát