Most szól:
Vezeti:
2021.05.02 Vasárnap . 12:18

Europe in Concert: Lo&Leduc

Zenés német nyelvlecke haladóknak - pontosabban: bevezetés a berni akcentus rejtelmeibe a szviccserdüccs rap koronázatlan királyaitól! Europe in Concert: Lo&Leduc. M2 Petőfi Tv, vasárnap 23.45!

Lo & Leduc svájci rapduó Bernből. 2014-ben váltak ismertté   Zucker fürs Volk ( "Sugar for the People") c. albumukkal.

Lo&Leduc a 2005-ben Pacomé néven alapítottak berni dialektusban rappelő bandát 2005-ben. Első albumuk 2009-ben jelent meg, amelyről a kimaradt számokat a két énekes-rapper, Lorenz Häberli és Luc Oggier ingyenesen letölthető formában  Lo & Luc néven, Update 1.0 címen tette közzé- Fél évre rá érkezett az általuk írt  Update 2.0 c. anyag is - szintén ingyenesen letölthető formátumban. A harmadik próbálkozás, az  Update 3.0 2012-ben érkezett - már kiforrottabb zenei világgal és rajta a Räuber u Poli c. slágerrel -amely ismertséget hozott a két rappernek.

2012-ben ezután már  Lo & Leduc néven kezdték tervezni első kereskedelmi kiadású lemezüket - miközben mindketten németet és történelmet hallgattak a egyetemen. 2014-re készültek el az anyaggal, és kijöttek az első single-lel - az  All die Büecher -rel, amely  42. lett a Schweizer Hitparade-n. Az album, a Zucker fürs Volk viszont azonnal a lista második helyére ugrott még megjelenésének hetében. A sikeren felbuzdulva 2015-ben megjelentették a 2. lemeztJung verdammt (Condemned Young) - amely aranylemez is lett.

A 2015-ös ,  Swiss Music Awards-on Lo & Leduc voltak a legtöbb jelölést kapott előadók (Best Group, Best Live Act, Best Talent) - és meglepetésre mindhárom kategória díját is elvitték. Ez eddig csak 2008-ban a Stress-nek sikerült. És  legújabb hírek szerint most lemezmegjelenést ünnepelnek  ismét - itt a első single az Update 4.0-ról:

Ha tetszik az új anyag, ismerd meg a régit is - barátkozz felvételről a berni akcentussal - nézd meg egy 2019-es koncertjüket az M2 Petőfi Tv-n! Europe in Concert: Lo&Leduc. M2 Petőfi Tv, vasárnap 23.45!