Most szól:
Vezeti:
×
2021.05.05 Szerda . 11:48

Írország és Olvasváros - Kovácsovics Fruzsina gyereklemeze Fonogram-díjat nyert!

Fonogram-díjat nyert Kovácsovics Fruzsina gyereklemeze, az Írország és Olvasváros. Az Én vagyok Itt!-ben ma este Fruzsi elárulja, milyen volt a dalírási folyamat, hogyan találkozott Petruska Andrással, aki a lemez producere lett - és hogy mikor tervez újra színpadra állni! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05.

Kovácsovics Fruzsina két sikeres, felnőtteknek szóló album után jelentette meg első gyereklemezét 2012-ben, Elfeledett mézescsók címmel -  melyet a zenei szakma az Év Gyermek Albumának választott és Fonogram-díjjal jutalmazott. Fruzsi azóta leginkább gyerekeknek ír és énekel. Az idei a 3. Fonogram-díja. Díjátadó idén nem lehetett - de  a díjazottak  azért készítettek egy-egy köszönővideót.
Kovácsovics Fruzsina eredeti végzettéseg szerint óvodapedagógus, sokáig dolgozott is a szakmában az énekesi karrier mellett, így élete fontos szereplői a gyerekek. A gyereklemezek anyagának összeállítása során így zenei sokszínűságre és igényességre törekszik. Vannak magyar népzenei gyökerekből merítő dalok, de multitikulturális zenei motívumokra épülők is. A dalszövegek részben kortárs költők művei, részben Fruzsi “varázstollából” törtek elő.

Koncertjein Fruzsi egy derűs, interaktív utazásra hívja a gyerekeket és a gyermeklelkű felnőtteket: a nézőtér játszótérré változik, van közös tánc és éneklés és Fruzsi bevezet a hangszerek világába is. Énekel a horgászás rejtelmeiről és egy barkácsoló denevérről, megtanítja a pingvintáncot és elmeséli azt is, mi mindenre jó a hepperedeppe-heppendre varázsige…

Kovácsovics Fruzsina úgy tervezi, május végén visszatér a színpadra, hogy újra személyesen varázsolhassa el a gyerekeket, bemutathassa az új anyagot, és mindenkit elrepíthessen akár Írországba - vagy Olvasvárosba!

Ma este az Én Vagyok Itt!-ben! kifaggatjuk, melyek a kedvenc dalai, hogyan találkozott az album producerével, Petruska Andrással egy tévés vetélkedőben - és arról is, milyen volt a lemez írása során átélt - ahogy ő fogalmaz: lelki gyógyulási folyamat, és hogy ki segített neki ebben!
Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.
További témáink még:
  • Közeleg a mohácsi csata 500. évfordulója – Riporterünk, Pató Marci a helyszíni ásatáson járt, ahol a régészek próbálják kideríteni, mi történhetett pontosan az összetűzéskor.
  • Beleszületett a népi kultúrába – Megismerjük ifj. Szerényi Bélát, akinek minden percben a zenén és a táncon jár az agya!
  • Extrém időjárási körülmények között is a szabad ég alatt alszik és naponta akár 100 kilométert is sétál az erdőben – A blogger, Vadonjáró Máté még tüzet csiholni is megtanítja riporterünket!
  • 22 hónap vemhesség után megszületett a Fővárosi Állat,- és Növénykert ázsiai elefántja! Exkluzív felvételek a szülőszobáról!
  • Különleges állati események Békés megyében – Megmutatjuk, mi pontosan a túzokdürgés!
  • Jó fiú – Ress új dala segítségével mindenki eldöntheti, hogy az ismert rapper-énekes valóban az-e! A stúdióban mi is megkérdezzük tőle!