Most szól:
Vezeti:
×
2021.05.07 Péntek . 10:54

Ruby Harlem koncertfilm - Király Linda és Iván Szandra a stúdióban!

Hogy lesz a "Nem akarom látni" -ból " Még fáj"? Végy egy 48 éves sikermusical- dalt Presser Gábortól, add hozzá Iván Szandrát és Király Lindát - és kész az új sláger! Május 4-én jelent meg a Ruby Harlem koncertvideója, benne a Király Lindával közös duett. Hogy kötődik a két énekes a 'Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról"- hoz? És milyen két ilyen erős egyéniségnek együtt dolgozni? Király Linda és Iván Szandra a stúdióban! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05.

Pár napja jelent meg az új Ruby Harlem koncertfilm - és a dalok. Veréb Tomival és Király Lindával is tartalmaz egy-egy duettet. Szandra és Linda a "Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról" egyik leghíresebb dalát, a "Nem akarom látni" címűt dolgozta fel. A címen is változtattak.

Vajon hogy jutott a Ruby Harlem eszébe, hogy a járványidőszak kényszerű koncertszüneteiben forgasson koncertfilmet? És miért épp Veréb Tomit és Király Lindát kérték fel? Hogyan dolgozott együtt a két nagyon markáns hangú és egyéniségű énekesnő?

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról c. musical Presser Gábor zenéjével, Adamis Anna szövegeivel lett színpadi kasszasiker 1973-ban. Déry Tibor azonos című kisregényének musical-adaptációját Pós Sándor írta és Marton László rendezte a Vígszínházban. Ez volt az első sikeres magyar pop-musical - és Presser Gábor első színpadi zeneszerzői munkája is.  A darab (és a kisregény) alapja valós történet: az 1969-es altamonti rockfesztivál tragikus története. A fesztiválon a legnagyobb sztárok ( Carlos Santana,  Jefferson Airplane,  Rolling Stones) léptek fel - de furcsa ötlettől vezérelve a szervezők az esemény biztosítását a hírhedt Hells Angels motorosbandára bízták. Állítólag 500 dollárnyi sört kaptak a munkáért...  a rendfenntartáshoz erőszakot alkalmaztak a közönséggel szemben. A Stones koncertje alatt egy afro-amerikai férfi , Meredith Hunter megközelítette a színpadot. öten állták körbe és megverték, majd végül leszúrták. Az ügyről számos írás, fotó látott napvilágot,  és dokumentumfilm is született.  A "Popfesztivál" cselekménye ebben a valós környezetben játszódó fikció; a cselekmény középpontjában  egy magyar emigráns házaspár áll. A darabot az USÁ-ban is bemutatták 1986-ban. Itthon készült belőle rádiójáték is, és az egyes dalok a darabtól függetlenül szerepeltek az LGT-koncertek setlistjén. 1999-ben, a darab 25. jubileumára a dalokat Borlai Gergő vezetésével felújították - így készült el egy újabb, már koncert-jellegű adaptáció.

 

Ma este az Én Vagyok Itt!-ben Linda és Szandra mesél a közös munkáról, a "Képzelt riport"-hoz fűződő viszonyukról és arról, terveznek-e további közös projekteket!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi tv, 21.05.

További témáink még:

  • Mentés, üldözés és ellenőrzés! – Bemutatjuk, mit csinálnak a Dunán a vízirendészek!
  • Vakrepülés – új klippel jelentkezett a Kontraszt zenekar!
  • Datolyaparadicsom, chili,  csokis menta – a balkonra! Megmutatjuk, hogyan varázsolj mini kertet az erkélyedre!
  • Kullancsveszély – Fodor Imi utánajárt, hogy védhetjük meg kis kedvenceinket a vérszívó parazitáktól!