Most szól:
Vezeti:
×
2021.05.11 Kedd . 10:58

Most még fáj - új yesyes klip!

Az ötödik magyar nyelvű - és az első lírai dal a yesyestől! A "Most még fáj" sikeréről, a forgatásról és a zenekar nyári terveiről ma este Szabó Ádám és Katona Tamás! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05.

A Most még fáj a yesyes ötödik magyar nyelvű dala - és úgy tűnik, tetszik a rajongóknak. A legfelkapottabbak közt van a Youtube-on -  már több mint 100 ezerszer nézték meg 10 nap alatt.

Vajon hol lehet a háztető, amely helyszínül szolgált a lírai kliphez? És mennyire fáztak a csípős tavaszi alkonyatban a srácok? A forgatásról hangulatos képgalériát is közöltek nemrég:

A yesyes-t 2015-ben alapította két vérbeli "igenember":  Szabó Ádám (ének, harmonika) és Katona Tamás (dob). A zenekar új elektroakusztikus hangzásvilágot épít, amelyet állandó megújulás jellemez. A yesyes  tagjai A Dal 2015-ben tűntek fel a Give me your love című dallal, melynek előadója Szabó Ádám volt - de a szerzők közt már feltűnt Katona Tamás neve is.

A dal sikere az első lépés volt a yesyes megalakulásához vezető úton. Közel egy éves stúdiózás után kialakult a downtempo és drum and bass stílusokat ötvöző hangzásviláguk. Az elektronikus zenei vonalat élő hangszerek, harmonika, hegedű, és klasszikus dob színesíti. Mostanában magyar nyelvű dalokat írnak - a legutóbbi pedig az első lírai szerzemény.

A yesyes már ezerrel készül a nyárra! Nemrég jelentették be, hogy koncertjeiken csatlakozik hozzájuk majd egy gitáros is, Dékány Bence.

Vajon mire próbálhatnak? Hogy telt az elmúlt évük? És lesznek-e további magyar dalaik?

Ma este az Én Vagyok Itt!-ben Szabó Ádám és Katona Tamás!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05!

További témáink még:

  • Bátorságpróba 4000 méteren! Riporterünkre hivatásos katonák vigyáztak a levegőben!
  • Milyen tűzifát gyűjtsünk és hogyan válasszuk ki a megfelelő tűzrakó helyet? Bográcsozós 1x1 az „Én vagyok itt”-ben!
  • Reneszánszát éli a vályogfalépítés, a tudás pedig mesterről tanítványra száll! Megnézzük munka közben Gáspár Jánost, aki már 21 éve tanítja az új generációt!
  • Hogyan csendesedjünk el, nézzünk magunkba és hozzunk meg felelős döntéseket – Erről szól AZAPEET új dala, az „Igazán erős”. A klipet tévében nálunk láthatjátok először!
cover: photocredit: Vidus Móni.  https://www.facebook.com/yesyesmusic/photos/a.2165241330277020/2165240853610401