Most szól:
Vezeti:
2021.06.07. Hétfő 10:07

Dzsúdló feat. Berta'Lami: Állat - az új klip - és az énekesek a stúdióban!

Csütörtök reggel a Petőfi Rádió Talpra Magyarban hallhattuk először rádióban a friss Fonogram-díjas Dzsúdló Állat című legújabb dalát, amit Berta’Lamival vittek el Harsányi Leviékhez! A dalhoz klip is készült - nézzétek meg az Én Vagyok Itt!-ben ma este - utána pedig Barbi beszélget a két főszereplővel, Dzsúdlóval és Berta’Lamival! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.

Dzsúdló és Berta'Lami klipjét már több, mint 256 ezerszer nézték meg a Youtube-on 10 nap alatt!

Mitől érdekes ennyire az Állat? Azon túl, hogy ez Dzsúdló idei első megjelenése, ő maga ezt egy új fejezet első lapjának is nevezi. A második lemez  hamarosan érkezik - így nemsoká elolvashatjuk az új fejezet többi lapját is.

De ma este már megkérdezzük Dzsúdlót, mi változott az életében, az alkotói attitűdjében és a dalaiban - amely miatt új fejezetet nyit most.

Dzsúdló -  Juhász Marci - gyermekkora óta énekel, az elmúlt években többféle formáció élén feltűnt (Coworkers, Holdudvar), zenei- és slam poetry szcénában is feltűnt, és 2019-ben új fejezetet indított a Dzsúdlón keresztül. A Dzsúdló központjában épp az van, ami a korábbi formációkban háttérbe szorult: a szöveg. A frappáns, önreflexív dalszövegeken és Schmidt Gergő, azaz Tembo zenei alapjai keresztül születik meg az egyedi rap-trap-pop stílusötvözet, ami a Dzsúdlót jellemzi. A Dzsúdló első száma, az „Unom” 2019 februárjában pár nap alatt több tízezres nézettséget ért el. A következők is hasítottak ( „Baj lesz”, „Minden”, „Hiszti”) és a  „Lej” - amelyet mostanra már több mint 11 milliószor néztek meg.   

A 2020-as megjelenések („Sprint”, „Reggel”) egyre nagyobb népszerűséget hoztak az előadónak. Az első Dzsúdló nagylemez, a Fotofóbia 2020 áprilisában  a már ismert slágerek mellett öt vadonatúj dalt is hozott - mint pl a két hét alatt több százezres megtekintést elérő „Spanom”. Az album szűk egy év alatt több mint 700 ezer streamet ért el Spotify-on, és Magyarország egyik legtöbbet hallgatott előadójává emelte az énekest. A járványszünetben volt a lemezbemutató duplakoncert - teltházzal  az Akvárium NagyHallban.

2020 szeptemberében megjelent „Ennyi" című dala, majd novemberben a „Para", amely az előadó egy bevállalósabb oldalát mutatta meg.

2020 őszén Dzsúdló nyerte az MTV EMA Legjobb magyar előadója díját, idén pedig Fonogram-díjas is lett az Év Felfedezettje kategóriában.

Berta'Lami számára az Állat debütklip is. Vajon hogyan talált rá a rendkívül izgamlas hangú Robertára Dzsúdló? És várhatóak további közös dalok is? Az Állat rádiós premierjének alkalmából a duó a Petőfi Rádió Talpra Magyar c. műsorában is vendégeskedett már június 3-án. Hallgasd vissza a beszélgetést - és nézd meg a klipet, Berta'Lamit és Dzsúdlót ma este az Én vagyok Itt!-ben! 

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.

További témáink még:

  • A kor tényleg csak egy szám! – Fügi Andrea, 68 éves kora ellenére IronMan távolságokra készül!
  •  Megnyitja kapuit a Bozsik Aréna – A friss Európa Liga győztes spanyol Villareal vendégeskedik a stadionnyitón!
  •  Akusztik – A ma esti Akusztik fellépője a Tha Shudras!
coverphoto: Bodnár Dávid