Most szól:
Vezeti:
×
2021.06.10 Csütörtök . 13:21

TV Maci visszatért - és focilabdára cserélte a fogkeféjét!

Már csak 1 nap és startol a labdarúgó-Európa-bajnokság! Az eddig is köztudott volt, hogy a részint budapesti rendezésű EB-re több futballsztár is hazánkba látogat. Arra viszont senki sem számított, hogy még az ikonikus TV Maci is visszatér, hogy a válogatottunkat buzdítsa. A TV Maci szurkolói póló egyszerre szólítja meg a sportimádó fiatalokat és a nosztalgiázni vágyó idősebb korosztályt

Az idei nyár központi eseménye kétségkívül a páneurópai futball EB. Az egyre fokozódó futball-láznak hála pedig egy olyan ikonikus karaktert is viszontláthatunk, mint TV Maci, aki a Vates ruházati márka  részeként tért vissza szurkolói pólón.

 

 

Generációk kedvenc macijának története egészen 1963-ig nyúlik vissza. Akkor került először bemutatásra a jól ismert jelenete, és azóta is generációk nőttek fel rajta, ahogy a maci megmossa a fogát, leül a tévéjéhez, majd az esti meséjét követően aludni megy.  A lassan 60 év alatt a maci külsőleg többször is megújult, a ma is közismert külsejét Foky Ottó bábtervezőnek köszönheti. Az MTVA megbízásából az egykori Pannónia Filmstúdióban készült rajzfilm dramaturgja Bálint Ágnes volt.


Foky Ottó és a TV Maci

Bár a maci maga talán sosem ragadott focilabdát, mégis megvan a maga szépsége annak, amikor a régi idők egyik közismert karakterét belehelyezzük a mostani generációk világába, hiszen így a nosztalgiázni vágyó idősebb korosztály mellett a fiatalokhoz is közelebb kerül a történetük.