Most szól:
Vezeti:
×
2021.06.19 Szombat . 11:02

Péterfy Bori az Én Vagyok Itt!-ben!

Új lemez - Szikra - Koncertfilm az Erőműből - és különleges Úrhatnám Polgár az Eiffelben! Hosszú szünet után újra színpadon Péterfy Bori! Méghozzá egyszerre több színpadon is...Nézz bele ma este a Kobuciban a Love Banddal tartott koncertjébe az Én Vagyok Itt!-tel - és hallgasd meg Borit élőben a koncert előtt a backstage-ből arról, hogyan indul újra az élete, mik a legizgalmasabb fellépései a kényszerszünet után! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21.05!

Nagyon sokan kíváncsiak a járvány utáni első koncertre! A koncert reggelén már kevesebb, mint 100 jegy maradt csak.

A zenekar nemrég készítette el új, Szikra c. lemezét - amelynek az eredei tervek szerint márciusban lett volna a lemezbemutató koncertje az Akváriumban. A járványügyi korlátozások miatt ezt a bulit őszre halasztották - de Boriék addig sem tétlenkednek! Ma este a Kobuciban lépnek fel és ott lesznek a legnagyobb nyári fesztiválokon is!

A zenekari munka mellett Bori színházban is látható már színpadon: június 12-én volt az Úrhatnám Polgár különleges adaptációjának bemutatója az Eiffel Műhelyházban (r: Tarnóczi Jakab, dramaturg:  Varga Zsófia).  Az  élő videóvetítésekkel kísért produkció  az opera,a  tánc és a prózai színház érdekes fúziója: prózai szerepeiben Mészáros Máté, Ónodi Eszter, Ladányi Júlia, Kaszás Gergő, Friedenthal Zoltán és Péterfy Bori láthatóak - és a legfatalabb operaénekes-generációval  állnak egy színpadon– Daragó Zoltán, Erdős Attila, Molnár Anna, Ninh Duc Hoang Long és Varga Donát. A Magyar Nemzeti Balett táncosai is láthatóak az előadásban, amelyhez Lully zenéjét használták fel.

A történet: Jourdain úr, a sikeres élelmiszeripari vállalkozó megvásárolja az Eiffel Műhelyházat annak minden dolgozójával együtt, és családjával beköltözik az épületbe. A nagyvonalú mecénás a komolyzene legnagyobb híveként és rajongójaként, a művészeket pártfogójaként igyekszik feltűntetni magát, hogy belopja magát Péterfy grófnő szívébe. Miközben családja megvetéssel vagy közönnyel fogadja az alakoskodást, új barátja, Friedenthal gróf személyében komolyabb veszély is leselkedik rá, mint hogy nevetségessé teszi magát művészei hóbortja révén....

Vajon az örökké aktív, több platformon és több műfajban is folyamatosan dolgozó Péterfy Bori hogyan visetel a járvány miatti kényszerszünetet? Mennyiben volt az ő ötlete, és menniyben a zenekarvezető Tövisházi Ambrusé, hogy  amíg bezár a világ ők készítenek egy lemezt a Love Banddel? Miért tartja ezt Bori a zenekar eddigi legerősebb anyagának? És hogyan dolgoztak?

A leállás alatt is koncerteztek - vagyis készítettek egy speciális koncertfilmet egy igazán különleges helyszínen.

Koncertfilm az Erőműből c. anyagot  márciusban forgatták le a Hengermalom úton levő, használaton kívüli ipari műemléképületben. Vajon hogyan kerültek épp ide? És milyen volt  a koncertfilm fogadtatása?  A filmben debütált egyébként az első három dal a Szikra c. lemezről.

Ma este a közönség élőben is hallhata régi dalok mellett a Szikra új számaiből is néhányat - és te is a részese lehetsz a bulinak, ha az Én Vagyok Itt! -tel tartasz! a koncert előtt pedig Borit is meginterjúvoljuk!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi tv, 21.05!

 

További témáink még:

  • Hőlégballonnal a felhők felett – Műsorvezetőnk az ország legvagányabb női pilótáival emelkedett a magasba
  • Táncoslábú riporter – felvidéki kollégánk a színfalak mögül mutatja meg egy táncos darab kulisszatitkait
  • Hogy készül a cementlap? – a 18. század mesterségét a 21. század technológiájának segítségével próbálta ki riporterünk (Hogy készül a cementlap? )
  • Informatikai cégektől a szarvasmarha tenyészetig – Ismerjétek meg Mozsgai József nem mindennapi történetét