Most szól:
Vezeti:
×
2021.06.20 Vasárnap . 10:20

A Filmklubban: Apák és lányaik

A Filmklubban az Apák és lányaik című filmet nézhetitek meg Amanda Seyfired-el és Russel Crowe-val a főszerepben. Történet egy lányról, akit végigkísér felnőttkorában gyermekkori traumája, ám sokakkal ellentétben megpróbál előnyt kovácsolni belőle: segíteni másokon. A film után Galán Géza vendége Kovács Janka pszichológus lesz, akivel a gyermekkori traumákról és azok feldolgozásáról beszélgetnek majd. A Filmklubban: Apák és lányaik. M2 Petőfi Tv vasárnap 21:05.

Az Apák és lányaik egy megható és érzelmes családi történet egy New York-i apa és lánya egymás iránti szeretetéről.

A film cselekménye két idősíkon fut párhuzamosan: a '80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t.

A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét.

A Filmklubban Galán Géza vendége Kovács Janka pszichológus lesz.

Gyermekkorunk történései mély nyomot hagynak bennünk, van, amikor nem is tudjuk, hogy a felnőttkori problémáink, lelki vívódásaink egy gyermekkori élményre nyúlnak vissza. Galán Géza és Kovács Janka inspiráló beszélgetése ilyen helyzetekben nyújthat fogódzót,  segítséget.