Most szól:
Vezeti:
×
2021.06.20 Vasárnap . 10:43

Europe in Concert: Avicii Tribute Koncert - 2. rész

Az Europe in Concert sorozatban ma este a a stockholmi Friends Arénában rendezett Avicii Tribute Koncert második részét láthatjátok. A fiatalon elhunyt DJ barátai és tisztelői nagyszabású koncerttel emlékeztek a svéd dj-re. A koncert első részét múlt vasárnap mutattuk be - ma a második rész következik. Europe in Concert: AvicII Tribute II. M2 Petőfi Tv, vasárnap 23.50.

A 2019-es Avicii Tribute Concert a svéd zenei géniusz, Tim Bergling vagy ahogy a világ ismerte AVICII életét és munkásságát ünnepelte a világ minden tájáról összegyűlt több mint ötvenezer rajongó előtt. A Europe in Concert sorozatban vasárnap este ennek az unikális koncertnek a második részét mutatjuk be szerkesztett verzióban.

Avicii a világ egyik legismertebb DJ-je volt; a dance-szcéna legnagyobbjaival dogozott együtt.  Kétszer is jelölték Grammy-díjra:  2012-ben a David Guettával közösen készített Sunshine című daláért.

 2013-ban pedig  a Levelscímű felvétele kapott jelölést a „legjobb dance felvétel” kategóriában. Avicii világszerte elismert dj volt, mégis kerülte a reflektorfényt. Három stúdióalbumot jelentetett meg csupán, de ezekből nagyjából  minden száma világsiker lett. Közülük kettőhöz is Magyarországon készített videoklipet.

 

Az egyik egy kemény témát, az emberkereskedelmet feldolgozó For A Better Day volt, aminek nagy részét a fóti szemétégető mellett és a Kelenföldi Erőmű területén forgatták. A másik a  Pure Grinding, ami az etyeki Korda Filmstúdió díszleteiben készítették.

Avicii sikerei csúcsán, nagyon fiatalon ( 27 évesen) egészségügyi okokra hivatkozva  hagyta abba a fellépéseket.  Két évvel ezután,  2018. április 20-án hunyt el Omán fővárosában, Maszkatban.

Europe in Concert: Avicii Tribute II.  M2 Petőfi Tv, vasárnap 23.50.