Most szól:
Vezeti:
×
2021.07.01 Csütörtök . 14:55

Ruby Harlem x Charlie dalpremier péntek reggel a Talpra magyarban!

A Ruby Harlem legújabb dalával Charlie és a Charlie Band munkássága előtt tiszteleg. A dal pedig július 2-án először a Petőfi Rádió, Talpra magyar c. műsorában fog felcsendülni.

A zeneszerző, szövegíró Iván Szandra videóüzenetben kérte fel Charlie-t a duett eléneklésére, majd egyszer csörgött a telefonja...

"Ezen a zenén nőttünk fel, rajongunk a dalaikért, a Horváth Attila szövegekért, a koncertélményekért, ahol a tanárainkat láthattuk a színpadon és Charlie -egész világon egyedül álló- színpadi jelenlétéért és énekléséért."

A felvételen hallható László Attila, Lattmann Béla, Halász János és Csiszár Péter is, akiktől a Kőbányai Zenei Stúdióban és a Jazztanszakon is tanultak a Ruby Harlem tagjai.

Igazi mesterek és tanítványok hangfelvétel. A dal aranymetszésében FMaN rappelésével állít tribute-ot a különleges hangú ikon előtt. A zenei producer, hangszerelő Heilig Tomi egy gondosan válogatott csapattal alakította ki az autentikus 70-es éveket megidéző hangzást. A felvétel a Charlie lemezekhez hasonlóan a legendás Tom-tom stúdió falai között készült, majd a los angeles-i The Bakery mastering stúdióban kapta meg végleges formáját, összesen 23 ember közreműködésével.

Ha lemaradtatok volna a reggeli adásról, akkor hallgassátok vissza a beszélgetést!