Most szól:
Vezeti:
×
2021.07.24 Szombat . 17:50

Majoros Rita életében először adott vért Kapolcson

Egész hétvégén a Művészetek Völgyéből jelentkezik a Petőfi Rádió. A két műsorvezető, Majoros Rita és Bekker Dávid szombat délután a koncertek előtt a Magyar Vöröskereszthez is ellátogatott, ahol a Petőfi Összes háziasszonya élete első véradására is vállalkozott.

Munka, szórakoztatás és társadalmi felelősségvállalás – a Petőfi Rádió munkatársai a hétvégét e három hívószó mentén töltik el a kapolcsi Művészetek Völgyében. Az ország legizgalmasabb összművészeti fesztiváljáról exkluzív villáminterjúkkal és hangulatjelentéssel szórakoztatják a hallgatókat. Majoros Rita és Bekker Dávid péntektől vasárnapig az Így ni és Megpendítem Extra műsorokban jelentkezik be a legérdekesebb programokról, a szombati napon ráadásul a koncertek előtt a Magyar Vöröskereszt véradására is ellátogattak. Rita műsorvezetőként érkezett a helyszínre, de első véradóként távozott. Mint mondja, édesapja rendszeres véradó, ezért döntött úgy, hogy kihasználja az alkalmat és a jó példát követve ő is segít három embertársán véradással.

„Bár első véradóként izgultam egy kicsit, látva a Vöröskereszt profi munkatársait, hamar elszállt belőlem a drukk. Most tudtam meg, hogy nullás a vércsoportom, ami szerencsés, mert bárki megkaphatja, akinek szüksége van rá. Nagyon boldoggá tesz a tény, hogy legalább három embernek segíthettem a véradással. Ráadásul vizet, nápolyit és egy napi fesztiváljegyet is kaptam cserébe” – mondta lelkesen Majoros Rita kollégájának, Bekker Dávidnak a Petőfi Rádióban.

Az MTVA is azon munkahelyek közé tartozik, ahol rendszeresen szerveznek véradást. Többek között Molnár Csilla, a közmédia meteorológusa, valamint Dióssy Klára, a Ridikül háziasszonya rendszeres véradók.

Kövesd élőben a fesztiválokat a Petőfi Rádión!

Villáminterjúk, kulisszatitkok és élő pillanatok várják az M2 Petőfi TV és Petőfi Rádió közönségét az elkövetkezendő hetekben. A csatornák a megszokott napi műsorterv mellett ugyanis egyenesen a fesztiválhelyszínekről jelentkeznek be: a kapolcsi Művészetek Völgyében július 23. és 31. között, majd a balatonvilágosi 10 Nap Strandról augusztus 25. és 28. között.