Most szól:
Vezeti:
×
2021.07.25 Vasárnap . 15:10

A Petőfi Rádió a Művészetek Völgyéből jelentkezik – 1. felvonás

A Káli-medence összművészeti fesztiváljának legizgalmasabb programjairól tudósított Majoros Rita és Bekker Dávid, a Petőfi Rádió két műsorvezetője július 23. és 25. között. Mutatjuk, mi történt az első hétvégén a 30. jubileumát ünneplő rendezvényen.

Július 23-án, pénteken érkezett meg a Petőfi Rádió stábja Kapolcsra, a 30. Művészetek Völgye központi helyszínére. A műsorvezetők a mikrobuszból kilépve azonnal belevetették magukat a fesztiválprogramok sűrűjébe, hogy egész hétvégén hangulatjelentést adhassanak azoknak, akik csak az éteren keresztül élvezhetik a népszerű művészeti rendezvényt.

A legizgalmasabb előadókat kapták mikrofon végre: a zenei élet nagy visszatéréséről mesélt Sayna Noé, a sportrajongóknak csinált kedvet Takács Tamás, aki kerékpártúrákat szervez a völgyben, de Majoros Ritának a 30Y énekesét és a Művészetek Völgye egyik legrégebbi arcát, Beck Zolit is sikerült elcsípnie egy koncert előtti interjúra. A fesztiválozókat pedig Bekker Dávid kérdezte arról, mi a tökéletes kezdőszett, ha valaki kempingezni szeretne a rendezvény ideje alatt.

Szombaton a GranCanadával folytatódott a sor, ahol Gáll Barnabás, a zenekar vezető vallott arról, hogyan lehet meghódítani a női szíveket a trombitával. A folytatásban Harcsa Veronika a róla elnevezett udvarban adott villáminterjút a Petőfi Rádiónak. De a zene mellett nem maradt el a társadalmi felelősségvállalás sem: Bekker Dávid a Magyar Vöröskereszt udvarából közvetítette a legfontosabb tudnivalókat, míg kolléganője, Rita a tettek mezejére lépett és életében először vállalkozott véradásra, hogy ezzel példát mutasson a rádióhallgatóknak.

;

A hangulatfelelősök nem fáradtak el vasárnapra sem: Katona Tamás, a yesyes zenekar dobosa, Zentai Márk, a mörk formáció énekese és kalocsai néptáncosok is hallhatók lesznek az esti idősávban. De a zene mellett az irodalomba is belekóstolhatnak majd a Petőfi Rádió hallgatói, hiszen Lackfi Jánost is megszólal majd az adásban.

Kövesd élőben a fesztiválokat a Petőfi Rádión!

Villáminterjúk, kulisszatitkok és élő pillanatok várják az M2 Petőfi TV és Petőfi Rádió közönségét az elkövetkezendő hetekben. A csatornák a megszokott napi műsorterv mellett ugyanis egyenesen a fesztiválhelyszínekről jelentkeznek be: a kapolcsi Művészetek Völgyében július 23. és 31. között, majd a balatonvilágosi 10 Nap Strandról augusztus 25. és 28. között.