Most szól:
Vezeti:
×
2021.08.30 Hétfő . 13:58

A Petőfi Rádióban is felcsendül az AWS legújabb dala, Siklósi Örs hangjával

Augusztus 30-án reggel a Talpra magyar műsorvezetői az AWS-t látták vendégül, akik elhozták a stúdióba, az Emlékszem című dalukat. Ez az első olyan dal, amit az AWS fiatalon elhunyt frontembere Siklósi Örs még a halála előtt felénekelt. A szerzemény a Road Movie projekt keretében debütált egy olyan klippel, amelynek egyik jelenetében Örs családja és legközelebbi barátai is énekelnek.

Siklósi Örsnél tavaly nyáron leukémiát diagnosztizáltak, de bármennyire küzdött és hitt a gyógyulásban, február elején a szervezete feladta a harcot. A banda szeptember 5-én a Budapest Parkban fog megemlékezni a frontemberről, ahol a zenekar tagjaihoz több barát is csatlakozik a színpadon.

Meséltek továbbá arról is, hogy van három olyan dal, amelyet Örs még a távozása előtt teljes egészében felénekelt, és szándékukban áll ezeket közkinccsé téve a rajongóknak is megmutatni.

A srácok elmesélték, hogy 2019 elején érkezett a megkeresés, hogy a Road Movie projektben képviseltessék magunkat. Mint ismert, a kezdeményezés lényege, hogy a felkért előadók egy számukra fontos hazai tájról, városról, régióról írnak egy dalt, amelyhez később videoklipet is forgatnak. 2019 júniusában le is adták az ehhez készült demót, amely azért is olyan különleges, mert Siklósi Örs nem csak énekes-szövegíróként vett részt a munkában, hanem a zene, illetve az alaphangszerelés is az ő ötlete volt. A szerzemény témája a Zsámbéki-medence, azon belül is elsősorban Budakeszi lett, miután Siklósi Örs, Brucker Bence és Veress Áron is ott nőtt fel (Kökényes Dániel Pátyon, Schiszler Soma Solymáron).

A reggeli beszélgetés teljes egészében itt visszahallgatható: