Most szól:
Vezeti:
2021.09.01. Szerda 10:17

Ákos számára a legnagyobb elismerés, hogy még mindig hatással vannak dalai a közönségre

Sok díjat kapott már pályafutása alatt Kovács Ákos, de mégis arra a legbüszkébb, hogy a rajongói szeretik a dalait. A 10 Nap Strand fesztivál egyik fő fellépőjeként a Petőfi Rádió műsorvezetőjének, Bekker Dávidnak mesélt arról, hogyan őrizte meg lelkesedését mind a mai napig.

A Petőfi Rádió stábja a 10 Nap Strand fesztivál záróhétvégéjének hangulatát vitte el hallgatóinak az éteren keresztül. A Megpendítem különkiadásában a műsorvezető, Bekker Dávid többek között Kovács Ákossal készített interjút, aki a koncert előtti pillanatokban mesélt arról, miért működik hosszú évtizedek után is nagy sikerrel a produkció.

„Szeretjük, amit csinálunk, szeretjük egymást, mint zenészek és szeretjük a közönségünket. Messze nem általános ez ebben a műfajban. Ritka madár itt a személyesség, de a dalokon keresztül egészen elképesztő emberi történetekkel találkozunk. Sokféle díjat lehet kapni, de nincs annál szebb visszajelzése a munkánknak, hogy megérintjük a közönséget” – fogalmazott Ákos, aki a hivatalos YouTube-csatornájukon folyamatosan figyelemmel kíséri a rajongói visszajelzéseket és boldogsággal tölti el, hogy dalaik üzenete hatással vannak mások életére. Bár különböző korosztályok látogatják koncertjeit, azt mondja, kortalan szimpátia van közte és a hallgatósága között. Bekker Dávid, a Petőfi Rádió műsorvezetője arra volt kíváncsi, hogy vajon mi lehet a titka Ákosnak.

„Nem tudom, hogy ez titok vagy sem, de az biztos, hogy a mai napig lelkesedem a munkámért. Azt gondolom, hogy ehhez kell még némi merészség és szükség van időről időre új ötletekre is. Néha akadnak elsőre vadnak tűnő elképzeléseim, de szerencsére sikerült mindig átragasztanom a zenésztársaimra az elragadtatásomat, és ezeket sikerrel tovább tudjuk adni a közönségnek is” – válaszolta Ákos, akit a 10 Nap Strand egyik fő előadójaként kapott mikrofon végre a Petőfi Rádió a színpadra lépés előtt. A további részletek visszahallgathatók a Petőfi Rádió podcastjéből.