Most szól:
Vezeti:
×
2021.09.07 Kedd . 11:22

Éjfél után - az újranyitás örömei a Honeybeast-tel!

Milyen volt először kint lenni éjfél után is a újranyitás idején? Emlékszel az első bulira? Az első nagy baráti beszélgetésre? Hogy milyen volt újra vendégnek lenni valahol? A Honeybeast jóvoltából erre az érzésre mindig emlékezhetsz - csak hallgasd/nézd meg az Éjfél után-t! Az Én Vagyok Itt!-ben Tarján Zsófi! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05!

A Szegedi Kortárs Balett Táncosai, Tarján Zsófi és a Honeybeast rácsok mögül szabadulva adja át az újranyitás felett érzett örömöt az új klipben. Bár régen volt - de így sosem múlik majd el, mert bármikor átélhető újra a klipet nézve!

A dal és a klip a kommentelők számára ezt az élményt hozza.

" Jól sikerült dal! Tetszik, hogy a vírus miatti korlátozások során tapasztalható gondolatokat dalba öntöttétek! Csak így tovább!😊 "

"Telitalálat! Igazi szabaduló szám - életérzés. Sokunk helyett foglaltátok össze az érzéseket... Sok sikert Zsófiék! "
A Honeybeast valóban kiaknázta az újranyitás hozta régi-új élet lehetőségét idén nyáron! Rengeteget koncerteztek, ott voltak a nagy fesztiválokon és a klubokban, színháztermekben is.

Vajon miért érezték fontosnak, hogy hónapokkal a nyitás után klipben is megörökítsék azt az eufóriát, amit tavasszal éreztünk? Gondoltad volna, hogy van olyan a pandémia-időszaból, amit szívesen idéznél fel akár hónapok/évek múlva is? Hogy jutott eszébe ez Zsófiéknak?
Ma este az Én Vagyok Itt!-ben Tarján Zsófi mesél a dal és a klip születésének időszakáról, a folyamatról, és kiderül az is, miért épp a Szegedi Kortárs Balett táncosait hívták meg a klipbe! Tudtad, hogy a zenekar hogyan kötődik Szegedhez?

A HoneyBeast 2005-ben Szegeden alakult Honey Bee néven.  Bencsik-Kovács Zoltán (Aquarell), Tatár Árpád (Sedative, Heaven's Drink) és Czutor Anett (Nyers) által alapított formációhoz hamarosan csatlakozott  Kiszin Miklós basszusgitáros (Ganxsta Zolee és a Kartel, Kelemen Kabátban), Kovács Tamás dobos (Nevergreen, Dystopia) és Hodászi Klára (Nox, Zanzibar, Janicsák Veca) hegedűs-vokalista. 2009-ben lett a nevük Honeybeast, és az első nagy siker is ekkor érkezett: a Parazita.  Az album címadó dalához visszafelé forgatták le a klipet - ehhez mindenkinek meg kellett tanulnia a dalt fordítva - de megérte a munka, mert több, mint 200 ezren voltak kíváncsiak a rendkívül érdekes látványvilágú klipre.

2010-ben a Portugál c. számmal lett a legnagyobb sikerük.

2011-ben Kiszin Miklós helyére Lázár Tibor került, Kővágó Zsolt is csatlakozott billentyűsként és megérkezett a zenekarba a markáns énekhang. Tarján Zsófi (korábban a Balkán Fanatik-ban rappelt, majd  a Kőbányai Zenei Stúdóban tanult jazz-éneket.) Első nagy sikerük Zsófival az animációs klippel debütált Isten álma.

A Dal 2014-ben döntősök lettek a Legnagyobb Hős c. dallal.

A dal nem nyert ugyan, de az év slágere lett - és azóta is játsszák a rádiók. A Honey Beast innentől ontotta a slágereket, több arany-, és egy platinalemezt is bezsebelt. Lemezeik: A legnagyobb hős (2014), Bódottá (2015), Súlytalan (2017), élet a Marson (2018), Ego (2020)

Az Én Vagyok Itt!-ben ma este Tarján Zsófi arról mesél, mire érdemes emlékezni szerinte a járványidőszakból - és hogy milyen ez a régi/új élet számára a pandémia után. Az október 13-ára, a Budapest Parkba tervezett nagykoncertről is kikérdezzük majd!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05!

További témáink még:

  • Lehetetlen – Elkészült Heidi Albert második saját klipje!
  • Kutyák segítenek a demencia-kutatásban! - hogyan? A stúdióban Kubinyi Enikő, az ELTE Etológiai tanszék tudományos főmunkatársa, a kutatás vezetője!
  • Spirit Arts - a társulatokon átívelő supergroupról Becz Bernadett és Cseh Dávid Péter!