Most szól:
Vezeti:
×
2021.09.08 Szerda . 09:23

Žagar - 20 éves jubileumi nagykoncert!

A Zságer Balázs vezette Žagar idén 20 éves - és egy fantasztikus koncerttel ünnepli a jubileumot! Újra összeáll az eredeti 5 tagú zenekar, Ligeti Gyuri és DJ Bootsie is ott lesz velük a színpadon, és eljön énekelni az Underground Divas legendás csapatából Péterfy Bori, Sena, Németh Juci és Hodosi Enikő is! Az Én Vagyok Itt!-ben ma Zságer Balázs jön a részletekkel - és egy kis múltidézéssel! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.

A Žagar debütalbuma a Local Broadcast  nagyot szólt 2002-ben. 

Aki esetleg ekkor még nem ismerte meg az elektronikus színtér akkoriban legprogresszívabb zenekarát, az két évvel ezután,  a Szezon c. sikerfilm (2004, r: Török Ferenc) filmzenéje révén már biztosan megismerkedett a Žagarral.

A Szezon után  a Wings of Love c. számmal kerültek a rádiók lejátszási listáinak élére. Ennek különlegessége volt, hogy a kor underground énekesnőinek színe-java énekelt a számban, ez volt az Underground Divas kórusa. Ez a mai napig a zenekar legnézettebb dala a Youtube-on - már több, mint 3 milliószor játszották le.

A Szezon, mint film és a filmzene-album, ill. a Wings of Love  nemzetközi zenei színtéren is ismertséget és sikert hozott  a zenekarnak. A Cannot Walk I Fly Instead (2009) és a Light Leaks (2013) c. lemezüket már nem csak itthon, hanem külföldön is játszották a rádiók - többek közt a BBC is. 

A csapat számos európai nagyvárosban játszott már, a Depeche Mode előzenekaraként is felléptek. Számos filmben illetve TV-sorozatban hallhatóak a zenéik (pl. CSI/Helyszínelők).

Számaikat olyan neves producerek remixszelték, mint Marcus Henrikkson aka Minilogue, Moonbootica vagy Terry Lee Brown Jr.

A 2015-ben kiadott My Night Your Day után a Žagar nemrég egy izgalmas stúdióalbummal ( Woods, Siprits & Sorcery, 2019) tért vissza az európai elektronikus zenei vérkeringésbe.

A huszadik jubileumra az eredeti felállásban áll újra össze a Žagar. A Zságer testvérek és Lázár Tibor mellett Ligeti Gyuri és DJ Bootsie is ott lesz Margitszigeti Nagyszínpadon. A koncertet időutazásként lehet majd megélni: a setlist  az elmúlt húsz év legismertebb Žagar számaiból és koncert- kedvenc átdolgozásaiból áll. Élőben hallhatod újra a Bossa Astoriat,az Eastern Sugart és a  Wings of Love-ot is. És persze mindenki ott lesz, aki akkoriban ott volt: vendégművészként eljön az  Underground Divas (Péterfy BoriNémeth JuciHodosi EnikőKutzora Edina), itt lesz Kama (Mary Popkids), Bukky (ének) és Zahár Fanni (fuvola) is. A vizuálról Katona Kati gondoskodik.

Ma este az Én Vagyok Itt!-ben Zságer Balázst kérdezzük majd a múltról, a jelenről - és a koncertről!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05

További témáink még:

  • Indul a Mertez X Robot Live koncertsorozat - a stúdióban Imre Zsolt és Hárs Barna!
  • Saját világcsúcsát kétszer is megjavítva aranyérmet nyert Ekler Luca távolugrásban a tokiói paralimpián - a stúdióban a paralimpikon!
  • Mivel turbózzuk fel a szervezetünket őszre? - Abonyi Orsi dietetikus tanácsai