Most szól:
Vezeti:
×
2021.09.09 Csütörtök . 08:18

Boebeck - egy különleges énekhang, Beck Zoli lánya a Lázár tesók koncertjén!

Különleges hangszínnel és izgalmas dalokkal debütál ma Boebeck, azaz Andl-Beck Boróka, Beck Zoli lánya az A38-on, a Lázár tesók régóta várt budapesti lemezbemutató koncertjének vendégeként! A koncerten te is ott lehetsz az Én Vagyok Itt!-tel - és megtudhatod Boebecktől azt is, hogyan írta első dalát Beck Zolival közösen. És: pályázatra fel! Nem apa-lánya, hanem nagyszülő-unoka felállásban vár Toldi-szavalatokat az új animációs sorozat bemutatója kapcsán az MTVA. Ma este az Én Vagyok Itt!-ben mindent megtudhatsz a pályázatról - és Karácsony János James is elmeséli milyen verseket szaval az unokáinak - és unokáival! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.

A Lázár tesók már régóta várják a Hullámtörés budpaesti lemezbemutató koncertet - de a járvány és egy klubmegszűnés is közbeszólt. De ma este végre megmutathatják az új dalokat - amelyekről mi is írtunk már  - a fővárosi közönségnek is az A 38-on! Hogy milyenek a dalok és a lemez? Az Én Vagyok Itt!-ben a nyáron így meséltek róa:

És különlegesen érdekes,  Angela McCluskey-t idéző hangot hoztak előzenekarnak: Boebecket.

Boebeck, azaz Andl-Beck Boróka és édesapja, Beck Zoli (30y) először 2013-ban lépett fel egy színpadon Pécsett, az Egyetemi Napokon. Azt a dalt együtt írták a teraszon.

Boebeck azóta fellépett már az Ördögkatlan Fesztiválon, a PEN Fesztiválon, a BMC-ben megrendezett Leonard Cohen emlékesten, a Fishing on Orfűn, a Margó Irodalmi Könyvfesztiválon, a Fekete Zajon, és a pécsi Kodály Központ Színpadán is lehetett már látni/hallani.

Első Ep-jén, a  Comfortable-on  Ligeti Gyurival dolgozott közösen - és hamarosan meg is jelenik!

Ma este az Én Vagyok Itt!-ben kifaggatjuk Boebecket, menyire néhéz/könnyű zenész apa lányaként zenei pályára lépni, és hogy vajon így tervezte-e karrierje indulását 13 évesen, mikor megírta első saját dalát - amely saját bevallása szerint "tükrözte egy hetedikes angol-, és egy lusta zeneiskolás zongoratudását,  de akkor is világos volt számomra, hogy ezt szeretném csinálni egész életemben."

És ha már apa és lánya: nagyszülők és unokák szavalatait várja a  közelgő Toldi premier alkalmából az MTVA! A  Mondj verset a nagyival! címmel meghirdetett versenyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be videókat a  toldi@mtva.hu e-mail-címre a rajzfilmsorozat premiernapjáig, szeptember 19-ig. A 6 legjobb bejárhatja majd a Kecskeméti Rajzfilmstúdiót, tárgynyereményeket kap és benne lesz a  tv-ben is!

Az Én Vagyok Itt!-ben Karácsony János James-szel beszélgetünk arról, mit szokott szavalni az unokáknak - és az unokákkal.

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi tv, 21:05!

További témáink még:

  • Itt van az ősz, itt van újra, úgyhogy fontos, hogy odafigyeljünk az egészségünkre, készüljünk az immunrendszerünk védelmére fermentált zöldségekkel!
  • Pálmafák, fűszoknya és … poké. Megkóstoltuk a hawaii konyha első számú ételkülönlegességét, a már itthon is kedvenccé vált superfoodot!
  • My World, my dream. Szólólemezt készített a Beatrice gitárosa, Kékkői Zalán!
  • Aranyérmet nyert Csada Lili a földrajzi diákolimpián - a világ legjobb gimis földrajzudora - aki pár napon belül már cambridge-i diák -  az Én Vagyok Itt!-ben!