Most szól:
Vezeti:
×
2021.09.12 Vasárnap . 08:58

Europe in Concert: Blaenavon

Melodikus indie-rock a brit bandától egy párizsi klubból! Europe in Concert: Blaenavon. M2 Petőfi Tv, vasárnap 23:45.

A Blaenavon angol inide rock zenekar Hampshire-ben alakult 2013-ban- ben. A négy 14 éves gimnazista eleinte egyszerű időtöltésnek gondolta a közös zenélést -  de ez annyira jól sikerült, hogy végzősként már megnyerték az iskolai tehetségkutatót a Muse Knights of Cydonia c. számának átdolgozásával. Első londoni fellépésükre felfigyelt a Transgressive label, és leszerződtette a Blaenavont.

Az első lemez, a That's a Lot 2017-ben jelent meg.

Az album sikert hozott a zenekarnak; Anglián kívül az USA-ban is koncerteztek az anyaggal.  Viszont a frontember, Ben Gregory nem tudta kezelni a zeneiparral együtt járó nyomást  és stresszt - a BBC-nek beszélt is erről az időszakról egy hosszabb interjúban - és idegösszeomlás miatt kórházba került. A zenekar így kényszerszünetre vonult és csak két évvel később készítették el a második lemezt, az Everything That Makes You Happy-t.

Ben azóta szívén viseli mások mentális egészségét is: a CALM (Campaign Against Living Miserably)  nevű segítő szervezet nagykövete lett, amely az öngyilkosság megelőzésében segít éjszakai telefonos ügyelettel, webchattel, rendezvényekkel és kommunikációval Nagy-Britanniában.

A Europe in Concert sorozatban a Blaenavon első lemeze, a That's a Lot bemutató-turnéján rögzített párizsi klubkoncertet nézheted meg.

Europe in Concert: Blaenavon. M2 Petőfi Tv, vasárnap, 23:45.