Most szól:
Vezeti:
×
2021.09.17 Péntek . 11:00

1,3 milliárd forint zenére - 3 új zenei pályzaton, a Petőfi Irodalmi Ügynökség kiírásában!

Október 1-jéig nyitott a Petőfi Irodalmi Ügynökség 3 új pályázata zenészeknek és zeneipari szervezeteknek! A pályázatok könnyűzenei, világzenei és jazz produkciók létrehozását támogatják - és zeneipari szervezetek tevékenységét segítik - összesen 1.3 milliárd forinttal. Kivonat alább.

Szerdától október 1-jéig lehet pályázni a Petőfi Irodalmi Ügynökségnél zenészeknek, zenekaroknak és zeneipari szervezeteknek. Összesen 1.3 milliárd forintot osztanak majd szét a pályázók között. A részletes leírást megtalálod a kultura.hu -n. Cikkünkben összefoglaltuk a lényeget, de a részletekért kattints a címekre, ahol megtalálod a teljes kiírásokat is!

1. Legyen öröm a zene - 400 millió Ft keretösszeg

A pályázat célja, hogy a hazai és határon túli magyar előadók, rendezvényhelyszínek és technikai szakemberek számára lehetővé tegye a kulturális élet újraindítását célzó programban való részvételt. A felhívás keretében egy eddig be nem mutatott könnyűzenei, világzenei vagy jazz produkciót kell megvalósítani a pályázatban foglaltaknak megfelelő klubban/koncerthelyszínen. A támogatás legalább 75%-át az előadók honoráriumára kell fordítani.

Lényeges, hogy kizárólag könnyűzenei, világzenei és jazz produkciókat támogatnak, kizárólag élőzenei, és legalább 50 perces koncertek megvalósításában. Előadásonként maximum 3 millió Ft vissza nem térítendő támogatás kérhető. Előlegként utalják a teljes összeget.

Pályázhatnak: klubok, koncerthelyszínek és menedzserek. Egészen pontosan: 

Legalább hároméves zenei formáció részvételével megvalósuló koncertszervezéssel kapcsolatos szakmai múlttal rendelkező magyarországi, szlovákiai, ukrajnai, romániai, szerbiai, horvátországi vagy szlovéniai klub/koncerthelyszín vagy zenekari/előadói menedzsmentet ellátó önálló jogi személyiségű gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó.

 2. A magyar zenei menedzserek és zeneipari szervezetek tevékenységeinek támogatása - 700 millió Ft keretösszeg

A pályázat célja a magyar (könnyűzenei, világzenei és jazz) kulturális sajátosságok támogatása, a magyar könnyűzene, világzene és jazz nemzeti sajátosságainak erősítése - műfajtól függetlenül. További célkitűzés a COVID előtti időszakban hivatásszerűen működő zenekarok megmaradásának elősegítése, és új stratégiák, koncepciók kidolgozásának támogatása a poszt-covid időszakra.

Pályázhatnak:

könnyűzenei, világzenei és jazz ipari szereplők, kiadók, zenei produkciós szervezetek, ügynökségek, zenei irodák, amelyek alapvetően és igazoltan több előadó menedzselésével foglalkoznak, több, egymásra épülő zeneipari tevékenységet együttesen, saját tevékenységi körükön belül végeznek. Kiemelt céljuk, illetve tevékenységük a tehetségkutatás/-gondozás és olyan kidolgozott akciótervvel rendelkeznek, amely hosszútávú stratégiai célokat fogalmaz meg Kárpát-medencei és világpiaci kitekintéssel kapcsolatban.

A pályázható keret attól függ, hogy a pályázó mennyire volt aktív az elmúlt 3 évben  és hogy most mennyire komplex tervet szeretne megvalósítani - minimum 3 millió, maximum 40 millió Ft kérhető. Itt is előlegként utalják a teljes összeget.

 3. A Kárpát-medence zenei közösségi hálózata - 200 millió Ft keretösszeg

A pályázat „Kárpát-medencei magyar klubhálózat” kialakításának ösztönzését és a hazai és határon túli magyar könnyűzenei, világzenei és jazz előadók és produkcióik szoros együttműködését, hálózatosodását és a produkciók feltételeinek javítását hivatott elősegíteni. Célja, hogy legalább 3 helyszínen (melyből legalább egy határon túli magyarlakta területen elhelyezkedő), legalább 3 magyar előadó bevonásával (melyből legalább 1 határon túli magyar előadó) turnészerű produkciók jöjjenek létre, melyek hosszabb távon elősegítik a megfelelő infrastruktúrával rendelkező hazai és határon túli könnyűzenei, világzenei és jazzkoncertek lebonyolítására alkalmas helyszínek és piaci szereplők (könnyűzenei, világzenei és jazzelőadók és könnyűzenei, világzenei és jazzkoncert-helyszínek Kárpát-medencei szintű közösségének kiépítését.

Pályázhatnak: Legalább hároméves zenei formáció részvételével megvalósuló koncertszervezéssel kapcsolatos szakmai múlttal rendelkező, magyarországi zenekari/előadói menedzsmentet ellátó önálló jogi személyiségű gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó, Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságok, nonprofit gazdasági szervezetek és önkormányzati fenntartású intézmények. 2 éves koncerthelyszín-üzemeltetői múlt szükséges.

Ez a pályázat is előfinanszírozásos, egy pályázatban maximum 7.5 millió Ft kérhető.

További részletek: www.kultura.hu

képek: kultura.hu