Most szól:
Vezeti:
×
2021.09.18 Szombat . 15:18

Europe in Concert: Boy George & the Culture Club

A legendás dalok, amelyeket mindenki dúdol a nyolcvanas évek óta! Europe in Concert: Boy George & The Culture Club. M2 Petőfi tv, vasárnap 23:45.

George Alan O'Dowd - vagyis Boy George angol énekes, zenész, DJ, divattervező és divatikon, fotós és zenei producer. Boy George és zenekara, a Culture Club a brit New Romantic mozgalom prominens képviselőjeként a nyolcvanas évek megkerülhetetlen zenei jelensége volt - az egész világ dúdolta dalaikat.

Sikerszámaikat a mai napig hallhatod a rádiókban, szupermarketekben, liftekben - mindenütt. Pedig a zenekar első No1 hit-je, a Do You really Wanna Hurt me idén szeptemberben már 39 éves.

A Culture Club rhythm and blues és reggae elemekkel tűzdelt soult játszik. Színpadi megjelenésükre pedig nagy hatással voltak a glam rock úttörői - mint pl. David Bowie. Forradalmian újszerű mixet hoztak ezzel a zenei palettára - amire vevő is volt a világ.

Boy George népszerűsége meglepő módon mutatkozott meg a  BBC 2002-es legendás 100 Greatest Britons showjában - Boy George ugyanis a nézői szavazatok alapján bekerült a valaha élt legbefolyásosabb és legfontosabb britek előkelő 100-as listájára - 46. lett - olyanok mögött, mint Sir Winston Churchill, Newton, Shakespeare, Darwin, John Lennon vagy Diana hercegnő.

Az énekest 2015-ben a British Academy of Songwriters, Composers and Authors Ivor Novello díjjal tüntette ki a brit zenéért tett kiemelkedő szolgálataiért - olyan halhatatlan világszárok közé emelve be ezzel, mint John Lennon, Paul McCartney vagy David Gilmour.

Boy George ma is aktív: tavaly lemezük jelent meg és azóta is folyamatosan új dalokat ír. Sőt: nemrégiben jelentette be az életéről készülő, Karma Chameleon c. film forgatásának hírét.

A Europe in Concert sorozatban vasárnap este a Culture Clubbal 2016-ban Németországban rögzített koncertjét nézheted meg.

Europe in Concert: Boy George and the Culture Club. M2 petőfi Tv, vasárnap 23:45.