Most szól:
Vezeti:
×
2021.09.24 Péntek . 11:42

Vigyázat, ez Bob Dylan! – Prieger Zsolt és vendégei az A38-on

Bob Dylant, a sokoldalú Nobel-díjas költőt, zenészt, énekest, dalszerzőt idézi meg a vasárnapi Vigyázat, ez Bob Dylan! című zenés irodalmi est az A38-on. Az estet Prieger Zsolt szerkeszti, rendezi, és rengeteg neves énekes, zenész, színész is közreműködik benne. Igazán romantikus és felkavaró estet ígérnek! A részletekről Prieger Zsolttal beszélgetünk az Én Vagyok Itt!-ben! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05

Szeptember 26-án lesz a Vigyázat! Ez Bob Dylan!  rendhagyó irodalmi est Bob Dylan életművéből az A38on a Pestext fesztivál szervezésében. A programban fellép - mint Dylan 3 személyisége -  Törőcsik Franciska, Kiskovács Luca, Nagy Katica. Az estet Prieger Zsolt álmondta meg.

Az előadás - az ajánlója szerint:

"Kísértés, extázis, zene és költészet: a Nobel-díjas zseni és hazudozó szerepjátékos nagyszerű lírája az Anima Sound System-főnök produceri-rendezői munkájával és rengeteg neves énekes, zenész és  színész részvételével Kiss Flórától Törőcsik Franciskáig, Telma Lincolntól Benkő Dávidig, VENI-től a Kodachromig egy térben, de több színpadon. Vigyázat, romantikus és felkavaró tartalom!"

Az előadásban számos ismert színész és zenész lép fel: Kiss Flóra, Nagy Katica, Törőcsik Franciska, Telma Lincoln, Kis-Kovács Luca, Benkő Dávid, The Anahit, VENI, A Nyughatatlan, Napfonat, Kodachrome, VelvetNoise, Maxim Rözge (Meteo), Árvay Gábor (Fran Palermo), Prieger Szabolcs, Kováts Tibor, Dénes Szilveszter (Anima Sound System), Fekete Károly Hair (Strong Deformity).

Prieger Zsolt az Anima Sound System agya és motorja sok párhuzamos projektet futtat az életében az Anima mellett. Nemrégiben a Petőfi Rádió Egy gondolat c. műsorában mesélt is ezekről Koltay Annának!


Egy gondolat - Prieger Zsolt

Prieger Zsolt készített már az időközben az Anima énekeseként is vele dolgozó Törőcsik Franciskával Pilinszky-estet is a költészet napjára - amellyel most ősszel gimnáziumokba is elmennek fellépni  a Pilnszky és Én turné keretében.

A vasárnap esti Bob Dylan-előadást streamelik is majd.

Ma este az Én Vagyok Itt!-ben kifaggatjuk Prieger Zsoltot, hogyan állt össze a Bob Dylan műsor,és miért vette elő Dylant Mészöly, Térey vagy épp Pilinszky után . Vajon milyen költészettel kapcsolatos projekteken gondolkozik még? Milyen lesz a készülő Kassák-program? És hova tervezik elvinni a Pilinszky-estet?

Egy hét múlva pedig az Őszi Fesztivál keretében lesz a Mészöly-est a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában -  ott vajon majd mire számíthat a közönség? És persze az Anima is szóba kerül...

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05

További témáink még:

  • Véres dobszett, horgolt kiselefánt és pécsi pólócsere - exkluzív backstage-történetek az Intim Torna Illegál búcsúkoncertjén!
  • Ezredéves ünnepség – restaurálták az utolsó megmaradt pavilont a Millenium idejéből!
  • Körforgásban – a Ráth György-villa kiállításán jártunk.