Most szól:
Vezeti:
2021.09.25. Szombat 10:47

Külön Falka - vajon kezedben a sorsod? Kis Hajni és Dietz Gusztáv az Én Vagyok Itt!-ben!

Egy MMA harcos és egy amatőr kislány egy női rendező első nagyjátékfilmjének főszerepeiben. Tuti bukás - vagy tuti siker? Ami biztos: mindenképpen hatalmas bátorság. És bejött! A Külön falka a Cinefest közönségdíjas filmje lett! Ma este az Én Vagyok Itt!-ben Kis Hajni rendező és Dietz Gusztáv, az egyik főszereplő! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.

Vajon mi lehet belőled, ha börtönviselt az apád? Mennyire hasonlít a személyiséged az övére? Vagy mennyire terelnek a  nehéz életkörülmények téged is hozzá hasonló útra? És egyáltalán: hogy kezeld a kognitív disszonanciát - vagyis hogy hogyan lehet szeretni valakit, akitől mindeniről mindenki úgy tartja: rossz....

A Külön Falka (Wild Roots) szereplői számára a mindennapi valóság kemény világ. Egy security a cuccos diszkóból, frissen a sittről. Egy félárva kislány a városszéli lakótelepről, beteg nagypapával és kisnyugdíjas nagymamával. Állandó pénzhiány, magány és titkok. Vajon együtt erősebbek lesznek apa és lánya? Vagy jobb, ha inkább sosem találkoznak?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Külön Falka / Wild Roots (@kulonfalka) által megosztott bejegyzés

A Külön Falka Kis Hajni első nagyjátékfilmje. A rendező 19-rehúzott lapot azzal, hogy elsőre épp  két amatőr főszereplőt választott. Dietz Gusztáv egykori grapplink küzdősport világbajnok és Horváth Zorka feladata egy nagyon bonyolult érzelmi  érzelmi hullámvasút megmutatása volt - amely még gyakorlott színészeket is komoly próba elé állítana. Minden adott volt tehát akár egy hatalmas bukáshoz is - de nem az lett belőle. Sőt: hatalmas siker.

A Külön falka  közönségdíjat nyert a Cinefesten - és nem véletlenül.  A film rendkívül érzékeny, finom és árnyalt lett, mégis feszültséggel teli. A dramaturgia könnyedén gördül, a cselekmény izgalmas, a film egyetlen perce sem üres vagy unalmas. A Külön falka úgy hat az érzelmeinkre, hogy közben egy pillanatra sem érzelgős.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Külön Falka / Wild Roots (@kulonfalka) által megosztott bejegyzés

 

Kis Hajni és Dietz Gusztáv először az  Én Vagyok Itt!-ben mesélt először  a hazai közönségnek a világpremierről és a film kulisszáiról.

A film tartalma:

A tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.....

A film szeptember 30-ától vetítik a magyar mozik.

Ma este az Én Vagyok Itt!-ben Kis Hajni rendezőt és Dietz Gusztávot,a film egyik főszereplőjét kérdezzük filmről és életről, a Külön falka készítésének folyamatáról, a négy év kemény munkáról, amelynek most elérkezett a jutalma. Vajon hogy látják ők, mi az ő válaszuk a film fő kérdésére: a körülmények döntenek az életedről - vagy kezedben a sorsod? És vajon most: hogyan tovább?

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05

További témáink még:

  • Szuperkoncerttel ünnepel az idén 30 éves Szerencsejáték Zrt. – a Puskás Aréna Szoborparkból jelentkezünk.
  • Sikertörténet - Poszttraumás stressz szindróma helyett, poszttraumás növekedés –bemutatjuk Thuróczy Bertalant
  • Borból készült nyakékek és fülbevalók– Megmutatjuk, hogy készülnek a borékszerek.
  • Völgyimpro - Nyár, zene, fesztiváléletérzés. Visszahozzuk nektek a nyári hangulatot!
  • Csodálatos csillagok – Megmutatjuk, hol találhatók Magyarország legtisztább égboltjai