Most szól:
Vezeti:
2021.09.27. Hétfő 08:22

Ecc-pecc - Ember Márk és Madarász Isti az Én Vagyok Itt!-ben!

Ember Márk, Pindroch Csaba, Szervét Tibor, Csőre Gábor és Szabó Erika - színpadon, de egyben filmben. Egy darab és egy film a színházról: a kulisszák előtti világ - most a kulisszák mögül is. Október 9-én mutatják be a Dunán az Ecc-pecc c. filmet. Ma este mindent megtudhatsz a forgatásról a rendezőtől, Madarász Istitől és az egyik főszereplőtől, Ember Márktól! Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.

Az Ecc-pecc : vígjáték. Már a forgatása is vidám jutalomjáték volt az összeszokott színészcsapatnak:  Szervét Tibor, Pindroch Csaba, Csőre Gábor, Szabó Erika és Ember Márk nagyon jó hangulatban dolgozott. Színészek gyakran poénkonak azzal, hogy ha egy forgatáson nagyon jó a hangulat, akkor a film nagyon rossz lesz - de most azt mondják:  az Ecc-pecc: kivétel. A teaser mindenesetre sokat ígér...

A forgatókönyvet Medveczky Balázs Ecc-pecc kimehetsz című színdarabjából Medveczky Balázs és Sólyom Tamás írta. A film rendezője Madarász Isti. 9 napig forgattak a Thália Színházban.

A forgatásról már mesélt egy kicsit áprilisban Madarász Isti és Pindroch Csaba az M5 Librettó c. műsorában. Pindroch Csaba azt mondja, fantasztikus volt a munka, mert a rendező és a színészcsapat kölcsönösen inspirálták egymást és - ahogy fogalmaz - "mindannyian repültünk".

A korlátok - a nagyon rövid, mindössze 9 nap forgatási idő - Madarász Isti szerint végül kreatív keretté váltak. Hosszú snittekben, 2-3 perces beállításokban dolgoztak, volt olyan 3 perces jelenet, amelyet mozgó kamerákkal, az operatőrök, a világosítók, a rendező és a 13 színész tűpontos munkájával kellett felvenni.

Így mindenki folyamatosan a topon volt, hogy ne kelljen miatta ismételni egy-egy jelenetet.

A darab és a film rövid tartalma:

Bálint, a színház Járai-díjas főrendezője úgy tudja, hogy ő lesz a leköszönő színházigazgató utódja. A színház tulajdonosa, Szalai azonban egy régebbi, de teljesen más területről érkező, színházi tapasztalatokkal nem rendelkező emberét, Hamar Imrét kéri fel igazgatónak. Bálint épp a nagyszabású Rómeó és Júlia bemutatóra készül színészeivel, amikor a próbát Imre félbeszakítja, hogy bemutatkozzon és vázolja az új helyzetet. Új vezető, teljesen más vezetési elvek. Meg lehet menteni a csőd szélére került magánszínházat?

 

A végefőcím-dalt   az Én Vagyok Itt!-ben láthattad előszö nemrégiben. Ember Márk azt is elmesélte,  hogyan írta meg a szöveget, és az is kiderüt, hogy duettpartnerével, Buzsoo Zsuzsával honnan ismerik egymást.

Ma este Madarász Isti és Ember Márk érkezik az Én Vagyok Itt!-be - hogy az október 9-ei tévés preimier előtt meséljenek a forgatásról, a közös munka szépségeiről és nehézségeiről, arról, hogy milyen egy filmrendezőnek színházban dolgozni - és hogy milyen a színészek számára a színpadi munka, ha csak látszólag az  - mert valójában egy film forog!

Én Vagyok Itt!, M2 Petőfi Tv, 21:05.

További témáink még:

  • Édesség is készülhet a Tisza-tó szúrós növényéből – Abádszalókon született meg a sulyomkrémes bonbon ötlete!
  • Nem mindennapi lehetőség – Riporterünk, Majoros Mirtill betekintést nyert egy pilóta életébe, aki megmutatta, hogyan tréningeznek az éles helyzetekre, sőt, még a levegőbe is repítette őt.
  • Daydreamer – Új klipjével jön a stúdióba a Stubborn zenekar!