Most szól:
Vezeti:
×
2021.10.02 Szombat . 18:51

A Petőfi Rádióban is bemutatkozott a Rozmaring Kunyhó c. bábsorozat egyik főszereplője

Október 9-én új, saját gyártású bábsorozat indul az M2 gyerekcsatornán. A Rozmaring Kunyhó egy varázslatos helyre csábítja a nézőket, ahol a főszerepben Mályva, Kele, Deske, Lári és Fári, vagyis a gubák kalandjait követhetjük nyomon. Az egyik báb pedig már be is mutatkozott a Petőfi Rádióban!

"A történet egy erdő közepi varázslatos kunyhóban játszódik, amelyben Napraforgó nagymamája élt, mielőtt elköltözött a felhőkbe. Napraforgó feladata, hogy kitakarítsa a házikót, mivel szülei el szeretnék adni. Arra azonban nem számított, hogy a Rozmaring kunyhó nem csak az ő kedvenc helye: a ház odacsalogatja azokat, akiknek kérdései vannak a világról vagy megértésre vágynak. Így indul tehát Mályva, Kele, Deske, Lári és Fári, vagyis a gubák modern, jelen idejű, színes, egyben a közszolgálati média gyermekbábfilm-sorozatainak hagyományai előtt is tisztelgő, kedves története a Rozmaring kunyhóban."

Főglein Fruzsina bábművész és Mályva a Petőfi Rádió - Megpendítem c. műsorának voltak a vendégei, ahol Bekker Dávidnak meséltek a hamarosan induló bábsorozat részleteiről.

Ha lemaradtatok volna, vagy csak visszahallgatnátok az adást, itt megtehetitek:

Forrás, további részletek: mediaklikk.hu/rozmaringkunyho

Fotó: MTVA / Zih Zsolt